Cutremur în România cu magnitudinea de 5,8 . Seismul a fost urmat de două replici

Un cutremur puternic s-a simțit la ora 3.38 în mai multe zone din România. INFP a anunțat inițial că magnitudinea seismului a fost 5,7. Aceasta a fost revizuită însă, în scurt timp, la 5,8 pe scara Richter. Potrivit emsc-csem.org,cutremurul s-a simțit în Bulgaria, Republica Moldova și la granița cu Ucraina.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INCDFP) transmite: „În ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:11(ora României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adâncimea de 150km. Intensitatea cutremurului în zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orase: Nehoiu(17km), Covasna(33km), Întorsura Buzăului(37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km)”.

Cutremurul a fost urmat de două replici: una de 3,1 și alta de 3,2 grade pe scara Richter. Mai mulţi oameni au suferit atacuri de panică.

ISU Bucureşti-Ilfov a anunțat: „Nu sunt înregistrate pagube”

Nu au fost anunţate pagube materiale sau răniţi. Alimentarea cu energie electrică a oraşului Întorsura Buzăului a fost oprită pentru scurt timp însă situaţia s-a remediat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Notă:  Zona seismică Vrancea cuprinde zona judeţelor Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova şi parte din nordul Dobrogei.