Daniel a murit în Italia prin asfixiere la locul de muncă. Patron italian de 74 de ani trimis în judecată

Daniel Alexandru Cojocaru avea numai 43 de ani la data de 24 august 2017 când și-a pierdut viața prin asfixiere la locul de muncă din Italia. Conaționalul nostru lucra la crama Cide din Mareno di Piave, în provincia Treviso, și a murit din cauza gazelor toxice dintr-un bazin folosit pentru producerea vinului spumos.

Daniel Alexandru Cojocaru, 43 de ani. Foto: TrevisoToday.it

Potrivit Treviso Today, patronul cramei se numește Ettore Dall’Armellina, în vârstă astăzi de 74 de ani și originar din Mareno di Piave. În acea zi, mai scrie sursa citată, patronul nu ar fi dat dispoziții să fie curățat bazinul de vin, însă, din motive necunoscute încă, Daniel a intrat sau a căzut în acel recipient fără nicio măsură de siguranță și a fost găsit apoi fără viață de către colegii săi.

La fața locului a fost solicitată intervenția pompierilor pentru a-l scoate pe conaționalul nostru din bazin, iar un pompier care locuiește în apropierea cramei a fost printre primii care s-a prezentat la fața locului. Acesta a reușit să scoată trupul neînsuflețit al muncitorului român din bazin, iar paramedicii au încercat timp de câteva zeci de minute să-l resuscite. Din nefericire, personalul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața lui Daniel.

În timpul anchetei, care avea ca scop stabilirea eventualelor responsabilități pentru această tragedie, medicul legist Alberto Furlanetto a constatat că Daniel a murit prin asfixiere din cauza gazelor toxice inhalate în interiorul bazinului. Pe de altă parte, un inspector de la SPISAL (Serviciul pentru Prevenire și Siguranță la Locul de Muncă) a confirmat ceea ce procurorul care conducea ancheta a constatat încă de la bun început, și anume, că la sediul cramei nu era disponibil niciun dispozitiv pentru măsurarea oxigenului, ceea ce a dus la construirea unui context periculos pentru lucrătorii care erau nevoiți să acceseze interiorul recipientelor de vinificație pentru a elimina orice murdărie reziduală. Un astfel de dispozitiv ar fi emis un semnal de alarmă pentru Daniel și i-ar fi salvat viața

La finalizarea anchetei, Ettore Dall’Armellina a fost trimis în judecată, fiind considerat responsabil de moartea muncitorului român, iar în cursul zilei de astăzi a avut loc o primă audiență. Următoarea înfățișare a fost programată de judecător pentru data de 6 aprilie 2021.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol