Daniela, moartă în Italia în urma unei boli nemiloase. Doi copii de numai 5 ani au rămas fără mamă

„Am pierdut o profesionistă deosebită, iubită atât de colegii săi, cât și de clienții noștri. Suntem profund îndurerați! Gândurile noastre se îndreaptă în primul rând către familia sa.”

Cu aceste cuvinte, Alessandro Carlesi, managerul sălii de fitness H2 Sport din Pistoia (Toscana) și-a adus aminte de Daniela Prodan, o antrenoare de fitness de naționalitate română care a decedat miercuri, 5 iulie 2023, la vârsta de numai 46 de ani, din cauza unei boli grave cu care se lupta de multă vreme și împotriva căreia niciun tratament nu a avut efect.

Anunțul trist al decesului ei a fost făcut de centrul de fitness unde Daniela a început să lucreze în 2014, considerându-l a doua sa familie.

2023-07-06 17.13.37
Daniela Prodan, 46 de ani, răpusă de o boală nemiloasă. Sursă foto: lanazione.it

În urma sa rămân doi gemeni în vârstă de numai 5 anișori, care vor fi nevoiți să crească de acum fără mama lor.

Originară din Bârlad, conaționala noastră și-a început cariera ca profesoară de educație fizică înainte de a se muta în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a petrecut câțiva ani în regiunea Veneto, lucrând ca antrenoare personală în diferite centre din provincia Padova, ea a găsit un adevărat cămin la Pistoia.

„Daniela a început să lucreze cu noi acum nouă ani, imediat după deschidere și imediat s-a dovedit a fi o profesionistă extrem de capabilă, apreciată de toată lumea.

Când am aflat de boala sa, întregul personal de la H2 Sport a făcut tot posibilul pentru a ajuta-o pe ea și pe familia ei. A fost o mamă atentă și curajoasă în a înfrunta această dramă”, a mai adăugat Alessandro Carlesi.

Vestea dureroasă a bolii i-a venit, se pare, la scurt timp după nașterea gemenilor săi – un adevărat șoc.

Daniela a rămas în legătură cu colegii ei și a continuat să lucreze cât timp i-a permis starea de sănătate, având în vedere că reușise să își transforme pasiunea pentru sport și fitness în munca sa de o viață.

Cu toate acestea, în ultimele luni, starea de sănătate a femeii părea să se înrăutățească, culminând cu un sfârșit tragic.

Camera mortuară a fost pregătită ieri la Capelele Crucii Verzi din Viale Fermi, în Sant’Agostino, în timp ce înmormântarea a avut loc astăzi, 6 iulie 2023, la ora 15:00, la biserica ortodoxă.

„Amintirea Danielei va continua să strălucească. Suntem recunoscători pentru urma pe care a lăsat-o în viețile noastre.

Fiecare zâmbet, fiecare moment de sprijin și fiecare contribuție pe care le-a oferit vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, a conchis Carlesi.

Numeroasele mesaje pline de dragoste și solidaritate exprimate de prieteni pe Facebook sunt o dovadă a impactului pe care l-a avut femeia româncă în viețile celor din jurul ei.

Daniela Prodan, o femeie curajoasă, o mamă devotată și o profesionistă excepțională, a lăsat în urmă o lume îndurerată, dar, în același timp, recunoscătoare pentru lumina și inspirația pe care le-a adus.

Prin munca sa, prin lupta sa de zi cu zi și prin reziliența cu care a înfruntat adversitatea, Daniela i-a învățat pe toți lecții valoroase despre determinare, curaj și iubire.

În ciuda durerii aduse de pierderea ei, spiritul ei neînfricat și pasiunea pentru fitness vor continua să inspire oamenii și să îi îndemne să se ridice deasupra provocărilor. Astăzi, amintirea ei strălucește mai puternic ca oricând în inimile celor pe care i-a influențat, scrie ziarul italian La Nazione.