David Popovici a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

David Popovici, campionul român la natație, a donat medalia de aur obținută la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin, copiilor bolnavi de cancer. Acest gest a fost făcut în susținerea programului #SperanţaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia Popovici a devenit Ambasador al Speranței, potrivit News.ro.

700-2023050594440 (1)

Medalia de aur, primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc, a fost topită și transformată în peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii.

Aceste fundițe vor fi oferite copiilor care înving cancerul, Popovici dorind ca fiecare copil să câștige această bătălie. Demersul său este documentat într-un video emoționant realizat de Studio Diud, cu sprijinul asociației Dăruiește Viață.

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe”, a declarat David Popovici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a îndemnat pe toți să doneze timp pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. „Fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează”, a subliniat el.

Ina Ilie, Director de Comunicare în cadrul MedLife Group, a precizat că în fiecare zi un copil din România este diagnosticat cu cancer. Programul #SperanţaNuMoareDeCancer, gratuit și susținut integral cu fonduri proprii MedLife, oferă copiilor recent diagnosticați cu cancer unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice.

Testele analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer, permițând medicilor oncologi să aleagă tratamentele și terapiile potrivite pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.