David Popovici, medalie de aur în Italia la concursul de natație „Trofeo Sette Colli”

UPDATE: David Popovici a câștigat duminică, 25 iunie, și finala de 200 m liber.

David Popovici a cucerit o nouă medalie de aur la a 59-a ediție a concursului „Trofeo Sette Colli” de la Roma. În aceeași competiție, Andrei Anghel a câștigat medalia de bronz la 50 de metri spate.

Popovici a confirmat din nou supremația sa în proba de 100 de metri liber la concursul de la Roma, proba la care a arătat în repetate rânduri că o stăpânește cel mai bine.

Dublul campion european și mondial, Popovici a triumfat pe podium, marcând un timp record de 48,10 secunde, cel mai bun din istoria competiției de la Sette Colli. Alessandro Miressi din Italia a ocupat locul doi, în timp ce Matthew Richards din Marea Britanie a încheiat pe locul trei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Explicând strategia sa, Popovici a declarat: „Concursul de la Roma este un test pentru noi. Nu participăm la concursuri pentru a performa, ci pentru a evalua cât de bine suntem pregătiți în acel moment. Campionatele Mondiale sunt, desigur, competiția cea mai importantă a anului.”

La același concurs, Andrei Anghel a reprezentat cu mândrie România, terminând pe podium la proba de 50 de metri spate, cu un timp de 24,98 secunde. Thomas Ceccon din Italia a ocupat prima poziție, iar Apostolos Christou din Grecia a ocupat locul doi.

După ce a devenit celebru la o vârstă atât de tânără, Popovici și-a exprimat speranța că succesul său nu îl va schimba:

„Încerc să mă adaptez la noua mea viață, dar vreau să rămân același înotător. Înotul este în continuare pasiunea mea și tot ce vreau să fac. Scopul meu este să înot bine și să am o cursă curată. Dacă realizez asta, cursa va fi rapidă și timpul va fi doar un bonus. Trebuie să mă asigur că am o minte limpede și că nu mă las copleșit de emoții”, a mărturisit Popovici.

Această nouă victorie a lui Popovici și performanța lui Anghel la Sette Colli consolidează poziția României ca o forță emergentă în înotul mondial. Așteptăm cu nerăbdare următoarele competiții, unde acești tineri talentați vor continua să ne reprezinte țara cu mândrie și dedicație.

Distribuie acest articol