De 20 de ani Camorra era prezentă în România. Țara noastră, considerată „ambasada” mafiei italiene în estul Europei

A fost arestat în Argeș, România, italianul Nicola Inquieto care are numeroase afaceri în țara noastră, acuzat de spălare de bani şi de asociere în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuraturii Napoli. În același timp, în Italia a fost arestat fratele lui Nicola, Giuseppe Inquieto, de 48 de ani.

Odată cu operațiunea desfășurată ieri, care a condus la arestarea fraților Inquieto și la identificarea unui patrimoniu imens în România, conform investigatorilor a fost dată o lovitură dură fracțiunii clanului Casalesi aparținând ex boss-ului Michele Zagaria.

„A Nicola o’ mannam a Romania” („Pe Nicola îl trimitem în România”)

Trebuia să aibă grijă de afaceri, dar nu numai. Au fost și alte motive pentru care Nicola Inquieto, în vârstă de 43 de ani, a fost trimis în România. În țara noastră exista un fel de ambasadă străină pentru afacerile lor din estul Europei. Cel puțin în funcție de reconstituirea celor de la DDA (Direcția distrectuală antimafia) din Napoli. Alegerea „ambasadorului” a fost luată personal de Michele Zagaria însuși, boss-ul organizației mafiote la vremea respectivă, scrie internapoli.it.

Timp de aproape douăzeci de ani, frații Inquieto au fost administratorii spălării de bani din România. Afacerile lor erau constituite din spitale, centre de înfrumusețare, companii și construcție de apartamente (peste 400 dețineau la ora actuală). Estimarea bunurilor este încă în plină desfășurare, dar ar însuma câteva sute de milioane de euro. Toate sunt proprietatea celor doi frați arestați, Giuseppe Inquieto, de 48 de ani, din Aversa (Caserta) și Nicola Inquieto, în vârstă de 43 de ani. Sunt frați ai lui Vincenzo Inquieto, cel care l-a ajutat Zagaria în ultima perioadă de 16 ani să se ascundă de poliție, până la arestarea în buncărul de pe Via Mascagni din Casapesenna (Caserta).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorii români au dispus instituirea sechestrului pe întreaga avere din România a clanului mafiot, inclusiv pe apartamentele construite la Piteşti. Unele dintre acestea sunt în curs de vânzare. Rămâne de văzut dacă cei care locuiesc acolo vor fi afectaţi.