De la moarte la viață: Mesajul emoționant al unui bărbat salvat prin donarea de organe

Donarea de organe joacă un rol vital în salvarea și îmbunătățirea calității vieții a mii de oameni. Este un act de generozitate și de compasiune prin excelență.

Transplantul de organe este de obicei ultima linie de tratament pentru o serie de boli care duc la insuficiență de organe, cum ar fi boala renală cronică, boala hepatică severă, insuficiența cardiacă și multe altele.

În multe cazuri, fără un transplant, pacienții ar avea șanse reduse de supraviețuire sau o calitate a vieții foarte redusă.

„Bună, Marina, nu mă cunoști. Numele meu este Luigi și acum zece ani soțul tău mi-a salvat viața.”

Așa începe scrisoarea primită cu o săptămână în urmă de Marina Fontana, soția lui Roberto Cona, care a murit în urmă cu zece ani într-un tragic accident de mașină pe autostradă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La data de 10 iulie 2013, cuplul călătorea spre Sicilia pentru a-și petrece vacanța când mașina lor a fost lovită violent de un camion. Marina a supraviețuit, fiind grav rănită, dar Roberto nu a mai putut fi salvat.

Organele lui Roberto au fost donate, dar timp de zece ani nu a existat nicio informație despre persoanele care le-au primit.

1200-2023080310319 (5)
Marina Fontana cu soțul său. Sursa foto: Fanpage

Până săptămâna trecută, când Luigi, unul dintre destinatari, a contactat-o pe Marina

„Mâine, 28 iulie, se împlinesc 10 ani de când mi s-a făcut transplantul de ficat la Spitalul Cisanello din Pisa. Soțul tău va fi întotdeauna îngerul meu!

În toți acești ani, am făcut des comemorări la biserică în memoria lui Roberto, dar ție abia acum am avut curajul să îți scriu”, se putea citi în scrisoarea primită de Marina Fontana.

Luigi a continuat: „Din decembrie 2013, am început să caut pe computer persoanele care au donat organe și am aflat că organul meu provenea de la Spitalul Careggi din Florența. Eram atât de slăbit înainte de transplant, încât aproape ajunsesem la capătul puterilor.”

Apoi, Luigi a descris cum a reușit să afle de la cine a primit ficatul care i-a salvat viața:

„Am citit povestea voastră pe internet, am aflat de accident și am înțeles. În acea zi, era o duminică, și la Careggi doar o persoană donase organe, și doar un ficat fusese transplantat, ficatul care mi-a fost donat mie.

Încă nu mă pot abține de la lacrimi de fiecare dată când mă gândesc la asta. Fiica mea m-a ajutat să îți scriu pentru că emoția m-a copleșit și nu am putut scrie singur.”

Răspunzând emoționată, Marina i-a răspuns: „Am învățat că dragostea ne protejează. Deși nu a fost ușor. Acum mă simt mai liniștită, dar a fost dificil să mă confrunt cu suferința.

Roberto, Roberto al meu, îl simt mereu aproape de mine. Știu că îmi dă multă forță. Și sunt fericită pentru Luigi și pentru minunata lui familie.”

Donarea de organe este un act de solidaritate umană, generozitate și iubire. Poate face diferența dintre viață și moarte, poate aduce speranță și bucurie în viețile celor care așteaptă un transplant.

Prin donarea de organe, putem contribui la salvarea vieților, îmbunătățirea calității vieții și la crearea unei lumi mai bune și mai compasiune.

Un număr mare de persoane în întreaga lume sunt afectate de insuficiența de organe pentru transplant. Din nefericire, cererea de organe pentru transplant este mult mai mare decât oferta.

Distribuie acest articol