De ziua sa, Papa Francisc a servit micul dejun cu doi români fără adăpost.

Suveranul Pontif, Papa Francisc, a invitat la un mic dejun mai mulți oameni ai străzii, cu ocazia sărbătoririi aniversării a 80 de ani de viață, sâmbătă, 17 decembrie, 2016.

Invitații Papei au fost patru italieni, doi români, un moldovean și un peruvian. Totul s-a petrecut în Casa Sfintei Marta din Vatican, unde sunt amenajate apartamentele personale ale Papei.

Papa i-a salutat personal pe toți cei opt nevoiași care își duc veacul pe străzile din jurul Pieții „Sfântul Petru” din Roma și i-a invitat la masă, unde au fost servite dulciuri tradiționale argentiniene. La rândul lor, cei opt invitați i-au dăruit Papei trei buchete de floarea soarelui.

Mai târziu, cantinele pentru săraci din Roma au servit prăjituri din partea Papei, iar oamenii din adăposturi au primit imagini cu Francisc și „mici daruri”, se menționează într-un comunicat al Vaticanului.

În ziua în care a împlinit 80 de ani, papa a avut o agendă normală de lucru, având întâlniri cu președinta Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, șeful congregației episcopilor de la Vatican, un episcop din Elveția și reprezentanți ai comunității Nomadelfia din Toscania, formată din laici care încearcă să trăiască ca primii creștini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Gestul Papei de a servi micul dejun cu oamenii străzii, este comentat și de presa română:

Papa Francisc ne-a pus în situația de a constata că până și la nivel bisericesc suntem departe de Occident” comentează site-ul Harfa.ro.

Harfa.ro salută acest gest de noblețe al Papei și îl îndeamnă și pe al nostru, pe Patriarhul Daniel, să se deștepte în al doișpelea ceas și să mai iasă și el prin lume, să mai facă, la ocazii, câte un gest, că d-aia e Patriarh, nu doar să stea cu găleata aia pe cap și să ne bage mâna în buzunare.”

@rotalianul