Declarația de dragoste a unui italian pentru România: „Romania, ti amo! Buon Natale a tutti!”

Un video publicat de un cetățean italian care locuiește în această perioadă la Timișoara a devenit viral pe Facebook, îndeosebi în grupurile de români care trăiesc în Peninsulă.

Rosso Michelangelo, de profesie medic veterinar, a făcut un tur al Târgului de Crăciun din Piaţa Libertăţii din Timişoara și a lăudat produsele care sunt puse în vânzare după care a adăugat: „Romania, ti amo! Buon Natale a tutti!” (România, te iubesc! Crăciun Fericit tuturor!).

Italianul a început cu sectorul în care se vând preparate tradiţionale din carne: „Uitați câte produse bune sunt de Crăciun în România”, a spus el, apoi a ajuns la sectorul cu mâncare caldă, le-a prezentat prietenilor săi de pe Facebook şi locul unde se vindeau castane coapte, pâine de casă, brânzeturi etc.

La fiecare oprire de câteva secunde, în care a insistat asupra unui produs, se aude: „Uitaţi ce bunătăţi! România, ce frumos!”

Video-ul a ajuns şi pe grupurile românilor din Italia, scrie Adevărul. „Mă bucur că cineva arată frumuseţile pe care le avem în România. Şi mi-ar plăcea să aud că eşti tratat bine”, comentează un român stabilit în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Aşa ar trebui să facă toţi cei care trăiesc în ţara noastră. Şi eu fac la fel cu Italia… Îmi iubesc ţara de origine, România, dar iubesc şi Italia unde locuiesc în prezent”, scrie un alt român.

Postarea italianului are mii de like-uri și peste 12.000 de distribuiri. Video aici.