Declarațiile italianului care a ucis-o pe Elena Șerban și a fugit cu 8.000 de euro. „Nu înceta să râdă de mine”

Gabrielle Falloni, italianul care a ucis-o cu sânge rece pe românca Elena Raluca Șerban într-un apartament din Aosta, capitala regiunii Valle d’Aosta, nu este nebun și știa foarte bine ce face la momentul crimei, au constatat recent experții. Mai mult, scrie Fanpage.it, Falloni a spus că a ucis-o pe conaționala noastră pentru că aceasta râdea de el.

Crima s-a petrecut la data de 17 aprilie 2021, într-un apartament din Aosta în care Elena Șerban, în vârstă de 32 de ani, locuia singură. Italianul, în vârstă de 36 de ani, i-a tăiat gâtul tinerei românce, apoi a fugit, furând de la victimă totodată și suma de 8.000 de euro.

„O cunoșteam pe Elena de un an, o fată cu care mă vedeam mereu, pe care am cunoscut-o când m-am întors din Germania. Când aveam bani, mergeam cu ea. Elena făcea mișto de mine, iar eu simțeam tot ceea mi se făcea când eram copil și îi spuneam să înceteze, dar ea râdea de mine, o simțeam cum râdea, nu știu dacă era ea, dar nu se oprea din râs și nu știam ce să mai fac”, a declarat recent Falloni în fața echipei de psihiatri, condusă de dr. Mercedes Zambella, care l-a analizat în închisoare pentru a stabili dacă știa ce face atunci când a omorât-o pe tânăra româncă.

Expertiza psihiatrică a fost cerută de avocații inculpatului, Marco Palmieri din Sassari și Davide Meloni din Aosta, în audiența de la data de 1 decembrie 2021, pentru a verifica dacă acesta suferă de vreo boală psihică.

Psihiatrii au constatat că, într-adevăr, Falloni are o problemă psihică, dar care nu este atât de gravă încât să-i afecteze capacitatea de a judeca limpede.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Având în vedere că asasinul a fugit cu banii victimei, anchetatorii au crezut inițial că ar fi fost vorba de un jaf, care s-a transformat într-o crimă. După analizarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere din blocul în care s-a petrecut totul, dar și a apelurilor telefonice dintre Falloni și Elena, investigatorii au descoperit că a fost vorba de o crimă pasională de fapt.

„Ea a spus că va chema poliția, dar nu a chemat-o. În schimb a luat un cuțit și m-a lovit aici, că mi-a făcut foto și poliția”, a mai declarat criminalul în fața psihiatrilor. Elena „spunea să plec, dacă nu, mă omoară, dar eu nu puteam să ies, eram în bucătărie și mergea înapoi. Ea m-a rănit la braț și am încercat să-i iau cuțitul din mână,. Apoi am văzut tot sângele ăla și apoi o strigam și ea nu răspundea”, a mai adăugat Falloni.

„Eu știu doar că am văzut tot sângele ăla. Ea îmi spunea să ies, dar era între ușă și baie și nu puteam să ies sau cred că nu puteam să ies, nu-mi amintesc tot”, a mai afirmat inculpatul.