Deputat din Italia împotriva prevederilor care interzic circulația mașinilor cu număr străin: „Legea trebuie modificată”

Nu doar cetățenii străini de pe teritoriul Italiei sunt afectați de noile prevederi ale Codului rutier italian care dispun că poți circula doar 60 de zile cu mașina înregistrată în străinătate dacă ești cetățean rezident pe teritoriul acestei țări. Mulți italieni se trezesc peste noapte puși în fața unei probleme majore, nu sunt puțini cei care au ales în trecut să-și înmatriculeze autovehiculul în altă țară din diverse motive.

Federico D’Incà, deputat în Parlamentul Italiei din partea Mișcării 5 Stele, intervine în favoarea cetățenilor italieni afectați de articolul 29bis al Decretului de siguranță adoptat:

«Articolul 29 bis din Decret introduce interdicția pentru rezidenții din Italia de mai mult de 60 de zile de a circula cu un vehicul înmatriculat în străinătate și a fost creat pentru a contracara șmecherașii care circulă cu astfel de autovehicule ca să nu plătească taxe, asigurări, amenzi și să evite alte consecințe la nivel investigativ în cazul infracțiunilor comise pe străzile din Italia. Legea necesită totuși anumite modificări – susține deputatul italian – deoarece aplicarea legii așa cum este acum formulată nu ia în considerare anumite particularități. Mulți cetățeni italieni care lucrează în străinătate folosesc vehicule cu numere străine. Nu sunt ei „șmecherii” pe care legea dorește să îi pedepsească.»

„Din aceste motive urmăresc cu mare atenție problema” – continuă parlamentarul de la Mișcarea 5 Stele – „sunt în contact cu autoritățile locale și cu reprezentanți ai angajatorilor și lucrătorilor italieni din străinătate. L-am informat pe secretarul Ministerului Infrastructurii și Transporturilor, Michele Dell’Orco, despre acest aspect și despre dificultățile pe care le produce noua lege. Secretarul și-a manifestat dorința de a găsi o soluție”.

Deputatul italian este convins că noile prevederi legale vor suferi modificări:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cu siguranță se vor face modificări la noile prevederi legale din Codul Rutier italian, între timp, vom încerca să găsim soluții care să vină în sprijinul celor afectați.”

Luni, 17 decembrie, întâlnire între reprezentanții comunității românești din Italia și Poliția italiană:

Ambasada României în Italia organizează o sesiune de informare dedicată presei și mediului asociativ românesc din Italia. Evenimentul va avea loc luni, 17 decembrie 2018, la ora 19.00, la sediul Ambasadei (Via Nicolò Tartaglia, nr. 36, Roma).

Vor interveni experți în probleme de legislație rutieră din cadrul Poliției Rutiere italiene (Polizia di Stato – Servizio di Polizia Stradale) și din cadrul Poliției Metropolitane din Roma (Polizia metropolitana Roma Capitale).