Descoperire surprinzătoare pentru doi soți: din pereții casei lor se scurgea miere. „Locuiam pe un imens stup de albine”

Kate Dempsey, în vârstă de 41 de ani și soțul ei Andrew, de 42, doi soți din orașul Folkestone, Marea Britanie, au fost pur și simplu șocați când au descoperit că propria lor casă era un fel de stup uriaș de albine, după ce au observat mierea scurgându-se pe pereții dormitorului. „Am observat o substanță lipicioasă care se prelingea pe peretele dormitorului nostru. Am mirosit-o, am gustat-o și era miere.”

După cum relatează Daily Mail, cei doi soți au crezut inițial că petele întunecate apărute în jurul casei lor ar fi de la igrasie. Însă un miros bizar, dulceag, care persista în casă, a făcut-o pe Kate să-și reconsidere părerea.

În cele din urmă, ea a decis să scoată o scândură din dușumea și a găsit dedesubt o bucată uriașă de fagure, care măsura aproximativ doi metri, precum și o cantitate apreciabilă de miere.

De profesie consilier pentru diversitate și incluziune, Kate a mărturisit: „Nu am văzut niciodată așa ceva. Volumul pur al stupului era imens. Am continuat să scoatem aceste scânduri și au apărut din ce în ce mai mulți faguri”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Povestind despre această descoperire incredibilă, Kate și-a amintit de duhoarea dulceagă care i-a „lovit” simțul olfactiv, precum și de faptul că a durat săptămâni întregi pentru a curăța tot și a înlocui podeaua.

Inițial, cuplul britanic a încercat să găsească pe cineva, o companie specializată în astfel de situații, care să curețe tot fagurele, însă când i s-a solicitat o sumă de aproape 10.000 de lire sterline, a renunțat.

În consecință, ajutați de câțiva prieteni, Kate și Andrew, de profesie director de comunicații, au decis să înfrunte problema cu propriile forțe, așa că și-au pus mănuși de cauciuc pentru a scoate mierea lipicioasă și s-au apucat de treabă.

Dar, pentru a înrăutăți situația deja dificilă, roiuri de „albine hoațe” au continuat să intre înăuntru și să revendice „marfa” dulce pentru ele însele, în timp ce „Dempsey & Co” asudau din plin îndepărtând mierea care părea tot mai grea, în acele zile toride de vară.

De asemenea, femeia a subliniat că, în mod dezgustător, au găsit viermi și molii printre fagurii de miere.

Ea a explicat: „Totul a început în vara caniculară de anul trecut. Am observat o substanță neagră, lipicioasă, care se prelingea pe peretele dormitorului nostru. Am ajuns în punctul în care nu am mai putut să o ignorăm. Am mirosit-o, am gustat-o și era miere.

Nu aveam idee ce se întâmplă. Descoperisem albine când ne-am mutat prima dată, dar acestea au dispărut și am revopsit casa. M-am dus în camera fiicei noastre, care este deasupra noastră, și am dat deoparte covorul. Niște viermi enormi au început să se târască pe podea”.

Kate a continuat să dezvăluie cum au găsit un stup vechi care era complet putred, din care ieșeau o mulțime de molii, astfel încât descoperirea lor părea să nu aibă „nici un sfârșit”.

„Am început să scoatem din ce în ce mai mult, părea că nu există un sfârșit, a fost absolut dezgustător. Am scos un fagure masiv de aproape doi metri. Când eram la mijlocul operațiunii, ne-am trezit într-o dimineață că era plină camera de albine.

„Am chemat apicultorii locali pentru ajutor și unul a venit să se uite, a spus că sunt albine hoațe și au venit la stup să fure mierea”, a spus Kate.

Albinele „hoațe” este numele folosit pentru a descrie acele albine care invadează alți stupi și fură mierea de acolo. Iar Kate a precizat că au continuat să scoată mai mulți faguri, dezvăluind că mizeria era de-a dreptul „îngrozitoare”.

Ea a precizat că a durat aproximativ o lună de zile pentru a elimina toată mierea și că echipa de „curățare” a făcut tot posibilul să nu perturbe albinele sau să ucidă vreuna.

„Vrem să încurajăm alți oameni să-și verifice casele, pentru că noi am ignorat-o pe a noastră pentru o vreme. Nu ne-am dat seama de daunele pe care le-au provocat și ne-am gândit că povestea noastră poate ajuta alți oameni și îi poate face conștienți”, a conchis Kate pentru publicația KentOnline. VIDEO mai jos:

Distribuie acest articol