Di Maio: Italia va avea până la sfârșitul anului primele doze de vaccin împotriva noului coronavirus

Scădere ușoară duminică, 11 octombrie, a numărului de noi cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore în Italia: 5.456, față de ieri când au fost raportate 5.724 de cazuri noi.

Totuși, numărul de teste efectuate este de asemenea mai mic: astăzi 104.658, cu 28.426 mai puține decât ieri. Numărul total de cazuri de la începutul pandemiei se ridică astfel la 354.950, a anunțat Ministerul Sănătății din Italia.

„Nu va exista un al doilea lockdown, nu ne putem permite asta”, a declarat Luigi Di Maio, Ministrul Afacerilor Externe, în cadrul programului Mezz’ora in più, de pe Rai 3.

Di Maio a mai afirmat că „până la sfârșitul anului vom avea primele doze de vaccin” în Italia

„Datorită acordului cu Universitatea din Oxford, vom primi primele doze de vaccin până la sfârșitul anului și de la începutul anului viitor vom începe vaccinările”, a spus Di Maio în emisiunea condusă de Lucia Annunziata.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Depinde foarte mult de responsabilitatea individuală – a adăugat ministrul italian – și vreau să fac un apel îndeosebi la tineri: acordați atenție măsurilor de prevenție mai ales seara în cluburi, pentru că vă întoarceți acasă, la părinți, la bunici, și le puneți viața în pericol. Descărcăm o mulțime de prostii pe aceste smartphone-uri, haideți să descărcăm și aplicația Immuni care ne ajută să ne protejăm sănătatea.”