Documente necesare la intrare în Italia: Certificatul COVID, formularul de localizare și actul de identitate

Restricțiile Covid au început să fie eliminate în Italia de la 1 aprilie 2022, odată cu sfârșitul stării de urgenţă declarată de autorităţile publice cu peste doi ani în urmă. Cu toate acestea, persoanele care intră în această țară trebuie să prezinte în continuare certificatele sanitare COVID-19 şi să completeze un formular de localizare a pasagerilor.

Prezentăm mai jos condițiile de călătorie din România în Italia, valabile și după data de 1 aprilie 2022, când multe dintre restricții au fost eliminate

Pentru intrarea pe teritoriul italian cetățenii români au obligația de a prezenta transportatorului, pe lângă actul de identitate la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, următoarele documente:

  1. formularul digital de localizare a pasagerilor disponibil la linkul https://app.euplf.eu;
  2. certificatul digital UE COVID-19 care atestă una dintre următoarele situații:
  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă, (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de 9 luni în urmă sau
  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză de rapel, sau
  • vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni, sau efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte.

Persoanele care nu prezintă Certificatul verde COVID-19 care să ateste una dintre cele trei situații indicate mai sus, au obligația de a respecta măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Minorii cu vârsta sub 6 ani pot intra în Italia fără alte formalități și sunt întotdeauna scutiți de obligația testelor moleculare sau antigenice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reguli de respectat la nivel național:

Rămâne obligatorie în Italia până la 30 aprilie 2022, purtarea dispozitivelor de protecție respiratorie (măști) de tip FFP2, în următoarele cazuri: acces în mijloace de transport, acces în telecabine, telegondole și telescaune, acces pentru spectacolele deschise publicului care au loc în interior sau în aer liber, cât și în alte locuri interioare, altele decât cele enumerate mai sus, cu excepția locuințelor private.

În perioada 1 – 30 aprilie 2022, pe întreg teritoriul național, accesul în mijloacele de transport (aeronave, nave și feriboturi, trenuri, autobuze), este permis numai persoanelor care prezintă unul dintre certificatele digitale UE Covid-19 care atestă vaccinarea, recuperarea sau testarea;

Certificatele verzi COVID-19 eliberate după administrarea celei de-a treia doze, au în prezent, în Italia, valabilitate nelimitată. Același regim se aplică și persoanelor care s-au vindecat în urma infectării cu COVID-19, după finalizarea schemei de vaccinare primară (cele două doze) și în mod echivalent cu administrarea celei de-a treia doze.

Distribuie acest articol