Doi avocați din Italia îl ajută pe Fluturaș să-și recapete cățelușa adusă din România și confiscată de polițiști

Doi avocați din Reggio Emilia au decis să ofere asistență juridică gratuită lui Fluturaș Copot, un român fără adăpost care trăiește pe stradă de mai mult timp. Aceștia îl ajută să-și recupereze cățelușa, pe Maya, care i-a fost luată de polițiști cu zece zile în urmă, deoarece nu avea carnet de sănătate, microcip și nici nu era vaccinată.

De asemenea, în Italia un pui de câine nu poate fi adoptat înainte de 60 de zile de la naștere, iar Maya, cățelușa lui Fluturaș, are mai puțin de două luni.

Cei doi avocați, Jessica Guidetti și Lorenzo Buffagni, încearcă să-l ajute în mod gratuit pe Copot să-și recupereze cățelușa și să-i ofere posibilitatea de a avea grijă de ea, în timp ce o doctoriță veterinară din Magreta, provincia Modena, a oferit ajutor medical pentru Maya în cazul în care se întoarce la stăpânul său.

Bărbatul român, originar din Târgu Neamț, nu are o locuință stabilă și nici un venit asigurat, de aceea șansele să-și primească înapoi câinele erau inițial foarte mici.

El a făcut prin intermediul publicației Gazzetta di Reggio un apel prin care cerea să fie ajutat pentru a-și recupera cățelușa adusă tocmai din România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Fluturaș Copot. Sursa foto: Gazzetta di Reggio

Situația lui Copot și a câinelui său au stârnit un interes puternic pe rețelele de socializare, cu mulți oameni din Reggio Emilia care și-au exprimat solidaritatea cu bărbatul român.

În ciuda acestui fapt, autoritățile au decis să predea câinele la un adăpost, de unde va putea fi adoptat. Totuși, oamenii care l-au susținut pe Copot speră să îl ajute să-și recupereze câinele.

Cei doi avocați care îi oferă asistență juridică gratuită încearcă să se asigure că Maya a fost tratată bine de Copot în timpul cât a fost sub grija lui, înainte de a fi luată de autorități. Ei speră să-l ajute pe român să-și recupereze câinele și să-i ofere posibilitatea de a avea grijă de el.

Pe același subiect mai puteți citi: Un român din Italia și-a adus o cățelușă din România, dar i-a fost luată de carabinieri. „Ajutați-mă să o recuperez!”.