Doi bătrânei s-au sinucis împreună de teamă că vor fi nevoiți să trăiască unul fără celălalt

Ivor Williams, în vârstă de 92 de ani, și Laura Williams, 87 de ani, un cuplu căsătorit de 64 de ani, și-au pus capăt vieții împreună, incapabili fiind să-și imagineze viața unul fără celălalt, conform unei anchete încheiate recent.

Tragicul eveniment s-a petrecut în locuința lor din Penmaenmawr, Marea Britanie, la data de 4 februarie 2023, relatează BBC.

Soții Williams, care au avut trei copii, au trăit o viață plină, perioadă în care au locuit și în Germania. Au fost pasionați de alpinism și ciclism, iar Laura a reprezentat Țara Galilor în bowling cu 10 popice și în bowling pe gazon.

În 2021, după un accident vascular cerebral major, mobilitatea femeii a fost grav afectată, ea nereușind să-și mai recâștige vreodată utilizarea completă a brațului stâng, în ciuda progreselor făcute prin fizioterapie.

Ivor, în schimb, care a fost director de școală, și-a văzut și el independența „limitată”, iar cuplul s-a bazat mult, până la moarte, pe ajutorul familiei și al îngrijitorilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Peter Williams, fiul cuplului, a declarat în fața instanței că părinții săi erau „jenați de dependența lor” și chiar au luat legătura cu Dignitas, o asociație din Elveția care sprijină dreptul la moarte asistată. Ei stabiliseră anterior ordine de a nu fi resuscitați.

„Întotdeauna au vorbit despre a muri împreună”, a spus Peter, descriind cum i-a găsit pe părinții săi inconștienți în sufragerie când a mers la casa lor din Bryn Helyg, în dimineața zilei de 5 februarie.

Alături de ei se afla un bilet prin care mulțumeau familiei lor pentru grija acordată.

Cei doi bătrâni u fost transportați la spitalul Ysbyty Gwynedd din Bangor, apoi transferați la Ysbyty Glan Clwyd din Bodelwyddan. Laura a decedat trei zile mai târziu, iar soțul ei a murit la data de 14 februarie 2023.

Kate Robertson, asistenta medicului legist, a concluzionat că ambii și-au luat viața în mod intenționat prin supradoză de medicamente, menționând „intoxicația medicamentoasă intenționată” ca și cauză a deceselor.

Ea a adăugat că a fost „intenția comună” a ambilor de a-și încheia viețile și a subliniat la finalul audierii că cei doi pensionari au fost „incredibil de recunoscători” pentru „dragostea și suportul” familiei lor.