Doi bătrâni din Italia, salvați de badantă după ce casa lor a fost cuprinsă de flăcări

Doi soți în vârstă din Italia, o femeie de 86 de ani și un bărbat de 97 de ani, care locuiau într-o casă de pe via Galopeti din localitatea Staranzano (provincia Gorizia din Friuli-Venezia Giulia) au fost la un pas de moarte în seara zilei de miercuri, 6 decembrie 2023, după ce locuința lor a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit Rai News, din primele investigații reiese că incendiul ar fi izbucnit din cauza coșului de fum a sobei.

Din fericire, badanta celor doi pensionari, o femeie bulgară care a fost lăudată pentru pentru promptitudinea sa, a sunat imediat la pompieri.

Ea se afla în bucătărie, împreună cu bărbatul de 97 de ani, în momentul în care a auzit o explozie puternică și a văzut fum ieșind din sobă.

Îngrijitoarea a reușit să îl scoată pe bărbat afară și să alerteze atât serviciile de urgență, cât și vecinii, care sunt de asemenea rude apropiate ale cuplului de bătrâni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiu bătrânilor, ajuns la fața locului imediat, a fost cel care evacuat-o din casă pe mama sa, chiar în timp ce pompierii soseau la fața locului.

700-20231207162446
Pompierii interveniți la casa celor doi bătrâni.

Operațiunile de stingere a incendiului au fost îndelungate, iar casa a rămas fără acoperiș și cu pereții afectați structural de temperaturile ridicate.

Datorită acțiunii rapide și curajoase a badantei însă, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

@rotalianul