Doi bătrâni italieni găsiți în casă fără suflare. Au murit așa cum și-au petrecut întreaga viață: împreună

Povestea sufletului pereche în cazul a doi bătrâni din Milano care au fost găsiți ieri seară morți în casă, singuri. Au murit împreună, la scurt timp unul de celălalt, relatează lrestodelcarlino.it.

Cei doi erau foarte bolnavi dar anchetatorii încă nu au stabilit cu exactitate cauza morții.

Au deschis deocamdată un dosar de moarte suspectă dar iau în calcul varianta unui infarct, suferit de unul dintre bătrâni, când și-a văzut partenerul de viață fără suflare. Rămâne doar de stabilit când a avut loc sfârșitul tragic al lui Silvano Toffetti și Irea Gualandi, 85 și 93 de ani, care au fost găsiți morți ieri după-amiază târziu, în casa lor din Milano.

Cuplul nu aveau copii iar carabinierii au fost alertați de o rudă care trăiește în afara orașului și suna o dată pe săptămână pentru a se interesa de starea lor de sănătate. Dar la adresa din via Omero, 26, ieri nu a mai răspuns nimeni. Intrați în casă, pompierii, carabinierii și echipajul medical sosit la fața locului au găsit bărbatul mort pe canapea iar soția sa, căzută în coridor, ambii fără suflare.

Nu există semne de violență asupra celor două corpuri și nici nu pare ca moartea să fi fost cauzată de o scurgere de gaze. Există o singură ipoteză, singura posibilă pentru anchetatori: cei doi, cu boli cronice, au murit aproape în același timp. Primul, probabil bărbatul, Silvano Toffetti, apoi ea, Irea Gualandi, sfâșiată de durere asistând la moartea partenerului său de viață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Irea Gualandi, născută în 1924 la Molinella, era binecunoscută ca scriitoare și jurnalistă, ani de zile a fost sindicalistă în cadrul Cgil. A intrat în sindicat în 1949 și a avut numeroare misiuni și colaborări și cu instituții din România. Ieri, sfârșitul tragic. Alături de iubitul ei soț Silvano, fără de care nu a mai putut să trăiască.