Doi frați care au același tată și mame diferite au făcut doi copii împreună și vor să se căsătorească

Ana și Daniel Parra sunt doi tineri spanioli, în vârstă de 34, respectiv 31 de ani, care sunt frați de pe tată și care de aproape un deceniu au o relație de dragoste în urma căreia s-au născut doi copii.

Cuplul, care își dorește să se se căsătorească, militează pentru a schimba legile spaniole cu privire la căsătoriile între rude directe.

7371404_28194026_tyt
Ana și Daniel Parra.

Așa cum relatează publicația spaniolă Telecinco, Codul Civil spaniol interzice căsătoria între rude directe, astfel încât uniunea lor nu poate fi recunoscută ca atare, deși ambii și-au exprimat public dragostea și și-au făcut cunoscută istoria, generând o largă dezbatere asupra legalității relațiilor dintre frați .

Cei doi tineri rezidenți în orașul Granollers (Catalonia) s-au cunoscut când ea avea 20 de ani, iar el 17. La început, erau doar prieteni, dar, cu timpul, prietenia s-a transformat în dragoste.

Deși recunosc normele morale ale societății care guvernează interzicerea relațiilor de dragoste între frați, ei cred că relația lor este ca oricare alta și nu există nicio justificare pentru a le interzice iubirea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-un interviu publicat de publicația El Espanol, Ana a povestit că a fost întotdeauna curioasă să-și cunoască fratele, după ce mama ei i-a mărturisit că tatăl său și-a întemeiat o altă familie și mai are un copil.

Din acest motiv, ea a decis să-și caute tatăl pe Facebook și apoi pe fratele ei, cu care s-a conectat sub un profil fals.

Daniel fusese informat de părinții săi despre existența unei surori, dar nu a fost niciodată interesat să o caute.

După ce au discutat un timp pe rețeaua de socializare, la un moment dat s-au cunoscut personal. Daniel s-a mutat cu Ana și, cu timpul, relația lor amicală s-a transformat într-una de dragoste.

Cuplul a recunoscut că această relație a fost condamnată de societate și că unele persoane chiar le-au scris pentru a le avertiza că „vor arde în iad”. Inițial s-au simțit vinovați pentru sentimentele lor.

Însă sprijinul prietenilor, care au fost martorii sentimentului care s-a născut între ei, le-a permis să simtă că pot începe o relație și, de ce nu, întemeierea unei familii.

De fapt, după primul lor sărut, au încercat de mai multe ori să se distanțeze, dar au eșuat de fiecare dată.

Înainte de a avea primul copil, Ana și Daniel au decis să treacă printr-o serie de analize medicale deoarece împărtășirea genelor crește probabilitatea de a transmite o boală ereditară cu un procent de 4%.

Pentru liniștea sufletească a amândurora, niciunul nu avea vreo boală ereditară. Aproximativ zece luni mai târziu, cuplul a întâmpinat venirea pe lume a primului copil. Al doilea avea să se nască doi ani mai târziu.

Cei doi fii merg la o școală frecventată de copii provenind din tot felul de familii. Înscrierea copiilor lor nu a cauzat nicio problemă juridică, așa că lor li se pare contradictoriu faptul că actualul Cod Civil spaniol interzice căsătoria între rude directe, deși incestul nu mai este considerat infracțiune din anul 1978.

În prezent, Ana și Daniel luptă pentru a-și legaliza dragostea. Cuplul a subliniat că nu promovează relațiile între frați, ci pur și simplu luptă pentru dreptul lor de a se iubi și de a se căsători.

Ei vor ca legile să fie schimbate pentru a se căsători și a-și oficializa relația ca orice cuplu obișnuit.

„Nu promovăm incestul și niciunul dintre acele lucruri care ni s-au spus. Nu vrem să pretindem asta, nu este ceea ce ne-am dorit vreodată să facem. Aceasta este doar viața noastră”, au explicat cei doi tineri.