Doi fugari români găsiți și arestați în Italia, erau căutați de două luni de polițiștii din țara noastră

Doi cetățeni români dați în urmărire internațională au fost găsiți și arestați în nordul Italiei, pe teritoriul regiunii Valle d’Aosta. Cei doi sunt acuzați că au răpit, bătut și jefuit un bărbat, în ziua de 25 ianuarie 2021, informează Aosta Oggi.

Gheorghe Grigoraș, în vârstă de 24 de ani, și Marian Vasilică Grigoraș, în vârstă de 35 de ani, au fost arestați de echipa mobilă a Poliției din Châtillon, în cadrul unei operațiuni numite International Escape, la care au colaborat autorități italiene și române.

Grigoraș Gheorghe. Foto: Aosta Oggi
Grigoraș Marian Vasilică. Foto: Aosta Oggi

Cei doi sunt acuzați că au răpit un bărbat pe data de 25 ianuarie 2021, în România, l-au închis și l-au supus unor amenințări și bătăi în scopul jafului. Victima a fost lovită cu un obiect fierbinte, din metal și a suferit răni grave.

După cum se subliniază într-un comunicat emis de Poliția din Aosta, activitatea comună a anchetatorilor italieni și români a fost realizată de Centrul internațional de cooperare polițienească din România și Italia. Au fost adoptate strategii operaționale pentru cercetarea și capturarea fugarilor, convenite în cadrul unui Task Force bilateral.

Distribuie acest articol