Doi medici veterinari arestați în Italia, nu au semnalat prezența unei bacterii periculoase în carne și lactate

Leonardo Provana și fiul său Luca, ambii medici veterinari, au fost arestați de către carabinierii din Cremona care au efectuat și zece percheziții în firme și birouri private în cadrul operațiunii „Officium”, concentrată pe cazuri de corupție.

Cei doi veterinari au primit bunuri materiale pentru „a închide un ochi” când s-au confruntat cu nereguli în abatoare și fabrici de prelucrare a lactatelor și nu au semnalat prezența bacteriei listeria din cauza căreia cinci persoane și-au pierdut viața în Italia în ultimele luni.

De asemenea, aceștia sunt acuzați de fraudă în comerțul cu produse lactate cu înlocuirea etichetelor și falsificarea termenelor.

Cei doi membri ai familiei sunt Leonardo Provana, tatăl, care este directorul Sectorului Veterinar Crema; și fiul său Luca, care lucrează ca medic veterinar independent și este consultant pentru companii din sectorul agroalimentar sub directa supraveghere a tatălui său.

Listeria este o bacterie foarte periculoasă pentru oameni care duce la listerioză și care se găsește în mod obișnuit în sol și apă și, prin urmare, poate contamina cu ușurință legumele și animalele care adesea nu prezintă simptome. Din acest motiv, sunt necesare controale stricte a alimentelor de origine animală pentru a evita consecințele uneori grave asupra oamenilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cinci persoane și-au pierdut viața în Italia după ce s-au îmbolnăvit de listerioză, o boală provocată de bacteria Listeria monocytogenes. Simptomele bolii sunt asemănătoare unei gripe: febră, dureri musculare, diaree, vomă.

Distribuie acest articol