Doi părinți din Italia își supuneau fiica la exorcizări și ritualuri convinși că era stăpânită de diavol. Condamnați la închisoare

Doi părinți italieni din localitatea Ternate, provincia Varese (Lombardia), au fost condamnați la un an și două luni de închisoare pentru rele tratamente și sechestru de persoană, după ce s-a constatat că și-au forțat fiica să se supună la exorcizări și rituri speciale, fiind convinși că era posedată de diavol. În același timp, o forțau să rămână în casă împotriva voinței sale, relatează Fanpage.

De la o vârstă fragedă, fiica lor a avut simptome ale sindromului Tourette, precum și o formă de mutism selectiv. În loc să se adreseze profesioniștilor din lumea științei, părinții, în vârstă de 62 de ani și respectiv 54 de ani, au pus starea de rău a fiicei lor pe seama unor prezențe demonice și au căutat răspunsuri în religie.

După cum a reieșit din investigațiile efectuate de carabinierii din Ternate, cei doi părinți și-au obligat fiica să meargă la slujbă în fiecare zi, să se roage de mai multe ori pe parcursul a 24 de ore stropind-o mereu cu apă sfințită.

Îi organizau întâlniri cu exorciști și o supuneau la diverse ritualuri. O obligau să rămână în casă, iar când fetița a mai crescut și a început să aibă o pasiune pentru dans, tatăl a încercat să-i rupă degetele spunând că era doar una dintre manifestările diavolului.

Momentul de cotitură a avut loc în 2019, când fata a fost dusă de părinți în comunitatea de rugăciune din Azzate (Varese), unde un grup de oameni s-au întâlnit pentru a efectua rituri de purificare în favoarea fetei. Într-o zi, spre sfârșitul anului, tânăra a reușit să evadeze pe o fereastră și să ajungă la casa unchilor ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătoarea Luisa Bovitutti i-a descris în sentință pe părinți drept „persoane fragile din punct de vedere psihologic care au preferat să se bazeze pe religie mai degrabă decât pe știință. Ei au atribuit posesiunii demoniace eșecul relației cu fiica lor, pe care nu au știut cum să o gestioneze.”

Sentința prevedea și un factor atenuant, care a fost diagnosticat la cei doi părinți de către psihiatru. Tatăl avea antecedente de dependență de substanțe interzise și abuz de antidepresive. Mama, pe de altă parte, era victima iluziilor persecutorii. În 2016, în special, și-a învinuit colegii de muncă din atelierul de textile unde lucra pentru practicarea ritualurilor voodoo împotriva familiei sale.