Doi părinți români din Italia și-au regăsit, după 25 de ani, fiica despre care doctorii le-au spus după naștere că a murit

Incredibila poveste a doi părinți români din Italia care și-au regăsit fiica după 25 de ani, deși li s-a spus că a murit la câteva zile după naștere, face înconjurul lumii în aceste zile. Conaționalii noștri au aflat că fiica lor trăiește numai după ce aceasta, care aflase încă din copilărie că a fost adoptată, i-a căutat pentru a-i cunoaște.

„Deși Belle Barbu s-a născut sănătoasă, în urmă cu 25 de ani, medicii le-au spus părinților că are o afecțiune cardiacă și că va trebui să mai stea în spital o perioadă. Când părinții ei s-au întors la spital să o ia, li s-a spus că Belle a murit”, relatează Tim Ballard, fondatorul organizației Operation Underground Railroad care a ajutat-o pe fată să-și regăsească familia.

Povestea a fost relatată de Ballard într-un video publicat pe YouTube, precum și pe site-ul Desert News, în luna ianuarie a acestui an. În februarie 2020, ziarele britanice Daily Mail și The Independent au preluat, de asemenea, povestea româncei noastre, dar pandemia COVID-19, care ocupa la acea vreme toate paginile ziarelor și toate jurnalele TV de știri, a făcut-o să treacă neobservată.

În urmă cu câteva zile, însă, dramatica poveste – cu final fericit – a ajuns din nou în atenția presei și aflăm astfel cum, în urmă cu 25 de ani, doi părinți din Sadova, județul Dolj, au adus pe lume o fetiță despre care medicii le-au spus că are unele probleme cu inima. Părinților li s-a cerut, așadar, să mai lase fetița internată în spital o perioadă pentru tratament.

Dar când s-au dus să o ia din spital, medicii le-au spus celor doi părinți că fetița lor a murit, fără a le da un trup neînsuflețit pe care să-l îngroape și fără să le dea prea multe explicații. O persoană care lucra la spital, însă, le-a spus părinților adevărul: fetița lor a fost dusă la un orfelinat unde cineva i-a falsificat certificatul de naștere și urma să fie vândută în străinătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Folosesc sistemul legitim de orfelinate, falsifică certificatul de naștere, trimit copilul la un orfelinat, îl dau spre adopție și câștigă o mulțime de bani – între 15.000 și 20.000 de dolari pe copil. Un nou-născut este foarte valoros”, susține Ballard.

Fiind vorba de oameni săraci, de la țară, cei doi părinți nu au avut posibilitatea să lupte cu medicii, dar n-au încetat niciodată să-și caute fetița și să se roage pentru a regăsi-o. De-a lungul anilor, a povestit Belle, aceștia au ajuns să creadă în repetate rânduri că fetița lor, într-un fel sau altul, în cele din urmă a murit. Dar ea era bine, sănătoasă și trăia în Wisconsin, SUA, alături de părinții adoptivi.

Pe vremea când avea numai 8 ani, fetița româncă a început să observe diferența dintre ea și părinții ei americani, iar aceștia i-au mărturisit atunci că este adoptată. Pe măsură ce a crescut, Belle s-a îndepărtat apoi tot mai mult de ei, iar în cele din urmă s-a mutat în Washington. În același timp, dorința de a-și cunoaște părinții biologici devenea tot mai puternică și așa a ajuns să apeleze la bine-cunoscuta pagină Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

Nu i-a venit să creadă când, după numai 48 de ore de când a vorbit cu administratorii acelei pagini, a aflat deja unde se află familia ei biologică și că poate intra în contact cu ea. Administratorii paginii au informat-o pe Belle că părinții ei se află în Italia, la Foggia, și că va putea merge să-i cunoască oricând va dori.

- Continuarea după publicitate -
Belle descoperă România, țara sa natală. Foto: Nick Adams/Deseret News

Problema era că pentru a face această călătorie, din SUA până în Italia, era necesară o sumă considerabilă de bani și tânăra română din Washington nu o avea, iar părinții sau frații ei nici atât. Așa se face că ONG-ul Operation Underground Railroad a decis să intervină și să o ajute pe Belle nu numai să-și cunoască familia biologică, ci și să facă testul ADN pentru a fi siguri că este, într-adevăr, fiica lor pierdută de circa 25 de ani.

Rezultatul testului ADN bineînțeles că a fost pozitiv și tinerei din SUA nu i-a mai rămas altceva de făcut decât să-și facă bagajele pentru a zbura cu avionul spre Italia. Era 14 noiembrie 2019 când ceea ce părea imposibil până atunci pentru cei doi părinți români s-a întâmplat și au putut să-și strângă fiica în brațe pentru prima dată după naștere.

Întâlnirea dintre Belle și părinții ei. Foto: captură video YouTube Tim Ballard

„Nici nu-mi pot imagina prin ce durere a trecut. Mama mea a crezut de mai multe ori, de-a lungul vieții, că am murit și, totuși, sunt aici și o îmbrățișez… A fost o binecuvântare enormă să aflu că sunt bucuroși să mă vadă. Sunt foarte fericită!”, a spus Belle.

Sora tinerei de 25 de ani, care avea doar 9 ani atunci când Belle s-a născut, trăiește în Germania și, de asemenea, n-avea posibilitatea de a se deplasa în Italia pentru acest eveniment unic din viața familiei sale. ONG-ul american s-a ocupat, însă, și de acest aspect, iar toată familia a fost reunită atunci pentru a avea ocazia să o îmbrățișeze pe Belle.

„Nu puteam suporta gândul că aceste surori nu se pot reuni, după un coșmar de 25 de ani, numai din cauza banilor. La O.U.R. asta ne propunem să facem. În primul rând, ne propunem să reunim victimele cu familiile lor pierdute. Deci ne oferim voluntari pentru a acoperi aceste costuri”, a declarat Tim Ballard.

„Fiecare supraviețuitor are o cale diferită și vedem des miracolele cum se întâmplă. Un lucru care iese în evidență la Belle este bucuria și recunoștința ei. Cred că putem învăța cu toții de la ea puterea studiului genealogic și curajul ei de a permite altora să meargă în această călătorie cu ea. Belle este o femeie incredibilă și nu ia acest miracol cu lejeritate”, a declarat Jessica Mass, director la ONG-ul american.

@rotalianul