Doi părinți români din Italia trimiși în judecată, copilul lor a căzut pe geam după ce l-au lăsat singur în casă

Au lăsat copilul lor de numai 7 ani singur în casă și au plecat la cumpărături, dar când s-au întors l-au găsit pe micuț la pământ, sub fereastra apartamentului, înconjurat de mai multe persoane. Din fericire copilul nu a suferit răni grave, dar părinții lui, un bărbat și o femeie de naționalitate română care sunt rezidenți în localitatea Offlaga din provincia Brescia, au fost trimiși în judecată pentru abandon de minor.

Faptele s-au petrecut în luna septembrie a anului 2017, dar procesul în care cei doi români, în vârstă de 37 și 31 de ani, sunt acuzați de infracțiunea penală menționată mai sus a început abia luni, 16 decembrie 2019. Procuratura a stabilit, în baza mărturiilor vecinilor și a altor dovezi, că părinții români și-au lăsat fiul de 7 ani singur în casă în mod intenționat, iar acest lucru a pus viața micuțului în pericol. Cu intenția de a ieși din locuință, copilul a încercat să coboare pe fereastra apartamentului, dar a căzut și a suferit diferite răni în zona abdomenului, scrie Qui Brescia.

Mai multe persoane s-au adunat atunci în jurul copilului român și cineva a chemat o ambulanță la fața locului, ulterior fiind alertați și carabinierii care i-au denunțat apoi pe părinți pentru abandon de minor. Procuratura din Brescia a dat astfel startul unei anchete care a dus la trimiterea în judecată a celor doi români. Următoarea ședință din cadrul acestui proces va avea loc în data de 22 iunie 2020, când judecătorul va asculta și declarațiile copilului în cadrul unei audieri protejate și cu asistența unui psiholog specializat.

Reamintim pe această cale că în Italia, conform articolului 591 din Codul Penal, oricine abandonează o persoană pentru care are custodia sau pe care trebuie să o îngrijească și care are vârsta sub paisprezece ani sau este o persoană incapabilă de a-și purta singură de grijă din cauza unei boli a minții sau a corpului, a bătrâneții sau din alte motive, este pedepsită cu închisoare de la șase luni la cinci ani.