Doi poliţişti români, eroi în Italia după ce au salvat mai multe persoane

Doi poliţişti români au ajuns eroi în Italia după ce au salvat mai multe persoane în timpul altercaţiei iscate înaintea meciului dintre Lazio şi Sevilla.

Patru persoane au ajuns la spital după ce galeriile celor două echipe s-au bătut. Potrivit Digi 24, ofiţerii români se aflau la sfârşitul unei misiuni internaţionale şi se relaxau la un hotel din Roma în momentul în care a izbucnit altercaţia.

Ei au adăpostit în hotel un grup de turişti englezi care le-a spus că sunt atacaţi de fanii echipei Lazio, după care au plecat în piaţa din apropiere unde conflictul escaladase.

Zeci de italieni cu feţele acoperite de cagule şi înarmaţi loveau pe oricine, inclusiv femei şi copii. Poliţiştii români au reuşit să prindă doi agresori pe care i-au predat autorităţilor italiene. Imaginile surprinse pe camerele video arată cum aceştia primesc felicitări de la străinii pe care i-au ajutat.

De asemenea, unul dintre poliţişti, agent-şef Vasile Budeanu, a povestit pentru TVR care au fost reacţiile autorităţilor italiene, dar şi ale oamenilor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Poliţia italiană s-a mirat de faptul că-i ajutăm, au fost foarte mulţumiţi. Oamenii ne-au mulţumit, iar noi am fost foarte încântaţi pentru că am reuşit să ajutăm”.

Întâmplarea a fost relatată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde se arată că poliţiştii italieni chiar şi-au exprimat regretul că românii nu fac parte din echipa lor, iar o femeie le-a mulţumit pentru că i-a salvat familia.

Fragment din postarea MAI:

„(…) În doar câteva minute de afară se aud strigăte. Cei doi polițiști români ies în fața hotelului unde văd un grup de 20 de persoane.
– Ne-au atacat fanii lui Lazio, spune cineva în engleză!
– Intrați aici în hotel. Nu vă faceți griji suntem polițiști, sunteți în siguranță! Vali, sună la 113 și ai grijă de oamenii ăștia. Închide ușa după noi. Mergem să vedem ce e în piață.
– Aveți grijă, suporterii lui Lazio sunt foarte periculoș! Unii au cuțite la ei.
Cei doi români ies în piață și văd un adevărat câmp de război. Indivizi cu cagule și bâte loveau pe oricine se afla în zonă. Nu conta dacă era femeie sau copil, suporter sau turist.
Câteva echipaje de poliție începuseră să facă rețineri.
– Hai să-i ajutăm până le vin întăriri, spune Claudius!
Doi dintre agresori își aruncă cagulele și încearcă să scape intrând într-un magazin.
– Ai noștri sunt, spun cei doi polițiști care intră după ei și îi imobilizează imediat.
La mașina de poliție unde îi duc cel care coordona forțele DIGOS îi întreabă:
– Voi cine sunteți?
– Suntem polițiști.
– Nu vă cunosc. Unde lucrați?
– Eu în Vrancea, el în Constanța. Suntem români aflați în misiune aici!
– Păcat… Mi-ar fi plăcut să fiți italieni. Vă mulțumesc pentru ajutor!(…)”

– Colegu', e ultima zi de misiune. Mâine plec acasă. Hai la Vali, fac cinste cu o bere!Așa a început seara de miercuri…

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Saturday, 16 February 2019