Doi români arestați în Italia pentru înșelăciune, aveau asupra lor 19 carduri de credit sustrase de la mai mulți bătrâni

Doi români au înșelat la Torino mai multe persoane cu vârste cuprinse între 80 și 90 de ani dându-se drept reprezentanții unor companii de distribuție a energiei electrice. Se prezentau la locuința victimelor sub pretextul schimbării contractelor sau citirii contoarelor și le cereau acestora cărțile de credit, iar apoi, profitând de o clipă de neatenție din partea lor, le înlocuiau cu unele false. De asemenea cereau să li se spună și codul PIN, în scopuri contractuale. Polițiștii au descoperit asupra infractorilor români mai multe cărți de credit furate în acest mod.

Conform Torino Oggi, conaționalii noștri de 33, respectiv 18 ani, au fost opriți de polițiști în timp ce se deplasau cu o viteză foarte mare la bordul unui autovehicul de lux pe bulevardul Vigevano, din Torino. Trezind suspiciuni asupra lor din partea agenților, aceștia din urmă au decis să percheziționeze mașina, fapt care a dus la descoperirea a 19 cărți de credit și debit, dar și mai multe cărți de debit de tip Bancomat (Bancomat – este o rețea interbancară pentru retrageri de numerar utilizate pe scară largă în Italia; Rețeaua este deținută de consorțiul Bancomat cu sediul la Roma, iar cardurile sale sunt emise de băncile italiene). Toate acestea erau în curs de valabilitate și cu funcția contactless activată.

Pe lângă cardurile găsite, oamenii legii au mai descoperit și un caiet în care erau trecute diferite nume, adrese și numere de telefon ale unor cetățeni italieni. În dreptul fiecărui nume era trecut și anul de naștere al persoanelor

În urma anchetei, dat fiind că bărbații nu au reușit să justifice posesia acestor bunuri, polițiștii au descoperit că  sunt furate folosind o schemă bine gândită. Infractorii români, susținând că sunt lucrători în cadrul companiei furnizoare de energie electrică, se prezentau la casele bătrânilor cu scuza schimbării contractului sau citirii contoarului, reușeau să intre astfel în casele acestora. După ce câștigau încrederea victimelor, le cereau acestora cardurile, iar într-un moment de neatenție le schimbau cu unele false, care erau probabil blocate sau invalide. În timp ce prezentau noul „contract”, cereau bătrânilor și codul PIN, asigurându-i că acesta va fi folosit doar în scopuri contractuale. Ulterior, după ce victimele primeau extrasele de cont, își dădeau seama că au fost jefuite.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au avut parte de mai multe surprize. Acasă la tânărul de 18 ani s-au găsit mai multe dosare unde erau diferite contracte de furnizare a energiei electrice, facturi de la diverse servicii achitate cu cardul, un baston telescopic, un box (armă albă alcătuită dintr-o piesă din material dur, dotată cu găuri pentru degete cu care se atacă ținând pumnul strâns) cu un cuțit încorporat, un pistol neletal semi-automat, fără capac roșu, și 49 de gloanțe. Nici la casa complicelui în vârstă de 33 de ani surprizele nu au încetat să apară, oamenii legii găsind un pistol neletal semi-automat de calibrul 8mm, cu capac roșu, și 30 de gloanțe. Ar mai fi de adăugat și descoperirea a numeroase ceasuri de lux și haine de firmă la domiciliile amândurora, dovadă a bunăstării economice în urma activităților ilegale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În final, cei doi români au fost arestați și denunțați pentru utilizarea necuvenită și falsificarea cărților de credit/debit, furt calificat în flagrant, iar cel mai tânăr a fost denunțat și pentru posesia unui permis de conducere fals.

Distribuie acest articol