Doi români au murit înecați în Spania și un minor a ajuns la spital în stare critică

ACTUALIZARE: Conform publicației spaniole Heraldo, în această dimineață de vineri, 19 august 2022, a decedat și cel de-al treilea cetățean român. Este vorba despre minorul de 15 ani, fiul unuia dintre cei doi români morți prin înec în cursul zilei de ieri.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Trei cetățeni români, printre care și un minor, s-au înecat în după-amiaza zilei de joi, 18 august 2022, în apele Mării Iberice, lângă litoralul localității Salou din provincia Tarragona (comunitatea autonomă Catalonia).

Din fericire, minorul a fost salvat de salvamarii și paramedicii interveniți la locul tragediei, dar pentru cei doi adulți nu s-a mai putut face nimic pentru a le salva viața, informează publicația digitală Diari Mès.

Potrivit sursei citate, salvamarii au observat în apă un grup de trei persoane care se aflau în dificultate, în zona stâncoasă a plajei, și au intervenit imediat pentru a le aduce la mal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată ajunși pe uscat, salvamarii au început apoi să le aplice manevre de resuscitare celor trei persoane, în timp ce așteptau sosirea personalului SEM (Sistemul Medical de Urgență din Catalonia).

SEM a trimis între timp 6 ambulanțe la fața locului, precum și un elicopter medical, iar paramedicii interveniți la fața locului au continuat manevrele de resuscitare asupra victimelor înecului.

Elicopterul intervenit la fața locului pentru a transporta minorul român la spital. Foto: captură video diarimes.com

Din păcate, cei doi adulți – un român de 60 de ani și unul de 46 de ani – nu au putut fi salvați, în timp ce minorul de 15 ani (care este fiul bărbatului de 46 de ani) a fost transportat cu elicopterul la spitalul Joan XXIII din Tarragona unde se află internat în stare critică.

Agenții de la Mossos d’Esquadra au deschis o anchetă și efectuează cercetări pentru a clarifica circumstanțele în care s-a produs această tragedie, mai precizează presa locală.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20