Doi români au spart o locuință în Italia, dar unul dintre ei și-a uitat telefonul la locul faptei

Doi români au fost arestați în Italia în cursul zilei vineri, 30 iulie 2021, deoarece aveau emis pe numele lor un mandat de arestare pentru furt agravat în complicitate.

Potrivit ziarului La Nazione, cei doi bărbați, în vârstă de 25 și 33 de ani, sunt autorii a diferite furturi efectuate în urmă cu un an în localitatea Montecastrilli din provincia Terni (Umbria).

Două dintre aceste furturi s-au petrecut într-o noapte din luna iulie a anului trecut, pe via Tuderte din localitatea menționată mai sus, într-una din case fiind chiar și proprietarul prezent, dar care dormea la acea oră.

Hoții români au reușit atunci să fugă cu bunuri și bani de o valoare totală foarte mare, dar carabinierii interveniți ulterior pentru a investiga furtul au găsit un telefon mobil într-o încăpere din acea casă.

Conform celor relatate de oamenii legii, unul dintre cei doi infractori și-a uitat telefonul la locul faptei, iar acest fapt a ușurat foarte mult munca anchetatorilor, care au reușit astfel să afle identitatea hoților într-un timp foarte scurt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată identificați, judecătorul pentru anchete preliminarii de la Tribunalul din Terni a emis un mandat de arestare pe numele celor doi bărbați români, iar carabinierii i-au dat în urmărire la nivel național.

În cursul zilei de vineri, la mai bine de un an de la acele furturi, cei doi infractori au fost opriți de carabinieri pe faleza din Rimini, pentru un control de rutină, și au descoperit astfel că sunt stângacii hoți care au efectuat furturile din provincia Terni.

Ambii indivizi au fost puși sub arest și urmează să fie judecați pentru furt agravat, riscând o pedeapsă cu închisoarea între doi și șase ani.

@rotalianul