Doi români din Italia au donat produse alimentare celor nevoiași și au cerut să rămână anonimi

Pandemia de coronavirus a provocat o criză fără precedent în Italia, țară printre primele din lume la numărul persoanelor infectate. Mulți oameni s-au trezit de azi pe mâine fără un loc de muncă, mai ales cei care lucrau la negru, fără dreptul de a primi șomaj sau alte indemnizații din partea statului.

S-au creat grupuri de voluntariat și rețele de solidaritate, s-au mobilizat asociații, organizații umanitare, care încearcă să ajute aceste persoane să supraviețuiască perioadei de dificultate economică.

Din acest punct de vedere, românii din Italia se împart în aceste momente în două categorii, cei care au nevoie de ajutor și cei care ajută. Printre aceștia din urmă, ultimul caz semnalat vine de la Manduria, provincia Taranto, în Puglia, unde un cuplu de români a donat mai multe pachete cu produse alimentare  pentru rețeaua de solidaritate „Spesa Pagata” (Cumpărături Plătite).

Cei doi trăiesc și lucrează în oraș și au transportat personal cu o camionetă mai multe cutii cu produse alimentare la sediul voluntarilor care se ocupă de colectarea și sortarea coletelor. „Soții români s-au prezentat cu o dubă plină cu alimente”, scriu La Voce di Manduria.

Dar ceea ce i-a surprins și mai mult pe italienii de la „Spesa Pagata” a fost că românii au cerut să rămână anonimi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un gest lăudabil care confirmă umanitatea de care pot da dovadă românii în momentele deosebit de dificile prin care trec toți cetățenii Italiei, indiferent de naționalitate.