Doi români din Italia, proprietarii unei pizzerii, au donat unui spital încasările din trei zile de lucru

Un cuplu de români din Cossano Belbo, provincia Cuneo (Piemonte), proprietarii unei pizzerii din localitate, au donat încasările efectuate în trei zile Fundației „Nuovo Ospedale di Verduno” care a lansat o campanie de strângere de fonduri în sprijinul spitalelor publice din Alba și Bra, scrie targatocn.it.

Fondurile vor fi destinate în întregime achiziționării de dispozitive medicale pentru secția de Terapie Intensivă și pentru a sprijini medicii, asistenții medicali și tot personalul care luptă în aceste zile pentru a ajuta cetățenii piemontesi în lupta împotriva coronavirusului.

Pizzeria My Way a soților români Claudia și Dragoș Nichita a fost închisă în ultimele săptămâni din cauza crizei provocate de răspândirea coronavirusului, dar de puține zile cei doi i-au comunicat primarului Mauro Noè că doresc să își redeschidă afacerea, cu metoda livrării la domiciliu. În același timp, și-au exprimat intenția de a dona toate încasările din primele trei zile de lucru Fundației Nuovo Ospedale di Verduno.

Claudia e Dragoș Nichita. Foto: targatocn.it

O inițiativă lăudabilă care s-a bucurat de aplauzele primarului și ale consiliului comunal, care a ajuns la cunoștința inițiativei românilor noștri. Ieri, românii au donat suma de 600 de euro plătită în contul curent al Fundației. Primarul le-a mulțumit în numele comunității din Cossano și al Fundației, informată despre acest fapt prin intermediul directorului Luciano Scalise.

@rotalianul