Doi români din străinătate au descoperit la 50 de ani că sunt frați gemeni. Au fost dați spre adopție în copilărie

Dacina Crasnanic și Traian Alexandru, doi români, în vârstă de 50 de ani fiecare, au o poveste de viață extraordinară.

Cei doi sunt frați gemeni, născuți în România, dar au fost despărțiți la naștere și adoptați de familii diferite. Fără să știe unul de altul, în prezent locuiau amândoi în Canada, la 30 de minute de mers cu mașina unul de celălalt.

Ambii rezidenți în Canada, nu s-au cunoscut niciodată până când fiecare a efectuat în mod independent testele ADN „23andMe”, în speranța de afla mai multe despre istoria de sănătate a familiei lor.

După cum relatează CBC, nici unul dintre ei nu a descoperit informații importante despre ceea ce căutau, dar ambii au primit cu siguranță surpriza vieții lor, deoarece rezultatele testelor au dezvăluit că sunt frați gemeni, pierduți de mult timp unul de celălalt.

Un fapt și mai interesant este că ei locuiesc pur și simplu întâmplător la mai puțin de 30 de minute de mers cu mașina unul de celălalt, în ciuda faptului că fiecare ar fi putut locui oriunde în această lume dar destinul i-a adus atât de aproape.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rezident în Toronto (Ontario), Alexandru a recunoscut că faptul de a locui amândoi în aceeași țară a adăugat o altă surpriză revelației neașteptate că are o soră.

„Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar sunt aici”, a declarat el pentru jurnalista Ismaila Alfa de la CBC Metro Morning, într-un interviu difuzat de Ziua Familiei.

La scurt timp după ce a obținut rezultatele testelor ADN, Alexandru i-a trimis imediat Dacinei, care locuiește în orașul Markham la 22 de kilometri nord de Toronto, un mesaj pe rețelele de socializare în Ajunul Crăciunului din 2021.

Câteva zile mai târziu s-au întâlnit pentru prima dată și de atunci ei încearcă să compenseze deceniile pe care le-au petrecut despărțiți, neștiind unul de existența celuilalt.

„La început, părea foarte ireal. Știam că este real, dar încă nu-mi venea să cred”, a mărturisit Dacina. Cu cât își aminteau mai mult despre trecutul lor, poveștile lor de viață sunau la fel.

Povestea a doi frați regăsiți după mulți ani

Dacina a declarat pentru CBC că a fost adoptată la scurt timp după ce directorul unui orfelinat din România a găsit-o abandonată în tufișurile din afara clădirii.

Dar ea a aflat că a fost adoptată abia când avea 20 de ani, după ce a descoperit o discrepanță în certificatul său de naștere. Împreună cu soțul ei s-au mutat în Canada în anul 1990, imediat după căderea comunismului în România.

La rândul său, Alexandru era major când mama lui i-a spus pentru prima dată că a fost adoptat după ce cineva l-a abandonat în copilărie. „Cineva din armată era în drum spre serviciu și a văzut ceva. Eram aproape de o ghenă de gunoi, în aer liber”, a mărturisit el.

Soldatul care l-a descoperit pe Alexandru l-a adus la sediul poliției din localitate, iar mama lui, al cărei frate era căpitan la poliție, l-a luat în grija ei, a spus el pentru CBC.

Fosta soție împreună cu fiul lui Alexandru s-au mutat în Toronto pentru a fi mai aproape de membrii familiei sale, iar Alexandru a petrecut câțiva ani buni plimbându-se între Canada și România, înainte de a se stabili la Toronto în anul 2008, după cum a spus el.

Immagine-2023-02-20-191836
Dacina Crasnanic și Traian Alexandru. Sursa foto: CBC

Fii celor doi frați regăsiți poartă același nume

Asemănările însă nu se opresc aici. Dacina și Alexandru au fiecare câte un fiu major care poartă numele de Victor.

Victor Crasnanic urmează Universitatea Metropolitană din Toronto, pe care a absolvit-o deja Victor Alexandru, fiul fratelui ei.

Cei doi fii s-au apropiat foarte mult de când părinții lor s-au reconectat. „Imediat, Victor și cu mine am rezonat”, a spus Victor Crasnanic, în vârstă de 19 ani. „Nu a fost niciodată stinghereală, știi, doar m-am simțit bine”, a explicat el.

Victor Alexandru, care are 30 de ani, a spus că cei doi împărtășesc o pasiune pentru aceleași emisiuni TV, jocuri de matematică și seria Războiul Stelelor. „Încă descoperim lucruri pe care le avem în comun”, a spus el.

Traian Alexandru a recunoscut că mutarea în Canada după împlinirea vârstei de 40 de ani a fost o provocare pentru el, deoarece nu avea mulți prieteni aici, dar găsirea unei noi familii înseamnă totul pentru el. „Să-ți găsești sora… acoperă totul”, a subliniat el.

Dacina a mărturisit că și-ar fi dorit ca ea și fratele ei să se fi putut cunoaște de când erau copii, dar niciodată nu este prea târziu.

„Plănuiesc să trăiesc până la 100 de ani, așa că mai avem încă 50 de ani de a face asta, pentru a compensa timpul în care n-am fost împreună”, a conchis ea.

Distribuie acest articol