Doi români găsiți fără viață într-o locuință din Italia. Victimele, un bărbat și o femeie, se presupune că erau amanți

Două trupuri neînsuflețite au fost găsite în cursul dimineții de sâmbătă, 25 ianuarie 2020, într-o locuință din localitatea Ceglie Messapica, provincia Brindisi. Din primele investigații reiese că ambele victime, un bărbat și o femeie, erau de origine română și se presupune că aveau o relație extraconjugală, femeia fiind măritată cu un alt bărbat român.

Din cele relatate de sursele locale reiese că macabra descoperire a avut loc într-o casă situată pe via Votano din localitatea menționată mai sus, în regiunea Puglia, unde locuiesc doi cetățeni români, soț și soție.

Strada pe care se află locuința. Foto: brindisireport.it

Cu toate acestea, trupul neînsuflețit al bărbatului nu este cel al soțului, ci al unui prieten de familie care se pare că era găzduit de conaționalii săi uneori când se întorcea din Sicilia, unde lucra ca păstor. Corpul femeii în schimb este cel al soției românului care locuiește acolo, iar anchetatorii presupun că cei doi aveau o relație extraconjugală, aceasta fiind probabil și cauza care ar fi dus la această tragedie.

Carabinierii și salvarea la locuința unde a avut loc tragedia. Foto: brindisireport.it

Potrivit celor declarate de carabinieri, decesul victimelor a fost provocat prin înjunghiere, iar pe corpul lor au fost găsite mai multe tăieturi. Un vecin a declarat că în această dimineață a auzit mai multe țipete din locuința românilor, iar ulterior vecinii au văzut corpul femeii însângerat la ieșirea din locuință și au chemat o ambulanță. Personalul medical, sosit în jurul orei 12:15, nu a mai putut face nimic pentru a salva victimele și odată ce au constatat că este vorba de o moarte violentă, a alertat carabinierii.

Apartamentul unde au fost descoperite cadavrele. Foto. Brindisi Report

Din modul în care a fost găsită femeia reiese că aceasta a încercat să iasă din apartament pentru a cere ajutor, dar nu a reușit să ajungă decât până la scara care duce de la etajul superior al clădirii până jos în stradă. Trupul bărbatului în schimb a fost găsit în casă, iar lângă el se afla un cuțit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii bănuiau inițial că soțul femeii ar fi aflat că cei doi aveau o relație, iar asta l-ar fi făcut să-și piardă cumpătul. Cu toate acestea, bărbatul se afla la muncă în localitatea Putignano din provincia Bari atunci când a fost descoperită tragedia, deci la o oră distanță de mers cu mașina de locul tragediei. Carabinierii l-au interogat însă pentru a înțelege cu exactitate care era natura relației între victime, dar și între el și acestea. Unele surse locale spun că bărbatul găsit mort în apartament ar fi fost găzduit contra cost de cei doi soți și există posibilitatea de asemenea să fi pornit o discuție între ei de la bani, discuție care ulterior a dus la această crimă.

Ancheta continuă însă, iar carabinierii încearcă să reconstituiască în mod cât mai precis acest dramatic episod. La locuința unde au fost găsite cadavrele s-a prezentat și procurorul Livia Orlando de la procuratura din Brindisi, care se va ocupa de caz.

@rotalianul