Doi români intrați în Italia cu autocarul depistați pozitivi pentru COVID-19. Cu ei mai călătoreau 48 de pasageri

Doi români au fost confirmați pozitiv pentru COVID-19 luni, 25 ianuarie a.c., în urma testelor rapide efectuate de către autoritățile italiene la „Vama Sanitară” amplasată pe Viale della Libertà din Messina, pe insula Sicilia.

Astfel, conform publicației Gazzetta del Sud, la trei zile de când a fost amplasat punctul de control în care se verifică probabilitatea ca cei care intră pe insulă folosind feriboturile să fie infectați cu noul coronavirus, surprizele nu s-au lăsat așteptate. Din cele 350 de teste rapide antigen (tampon) efectuate de sâmbătă și până luni asupra persoanelor care ajungeau din Villa San Giovanni, provincia Reggio Calabria, patru persoane au fost depistate pozitiv.

Doi dintre cei depistați cu virusul SarS-CoV-2 erau cetățeni români aflați la bordul unui autocar care făcea curse regulate pe ruta Italia-România. Așa cum prevede procedura, cei doi au fost supuși imediat și unui test molecular, precum și celelalte 48 de persoane care se aflau la bordul autocarului. Dat fiind rezultatul pozitiv la primul test al celor doi bărbați, aceștia au fost transferați la Hotelul COVID din Trappitello până la sosirea rezultatelor de la testul molecular.

Din fericire, în urma testării rapide a celorlalți 48 de pasageri, rezultatele au ieșit negative și li s-a permis să-și continue drumul spre destinația finală. Nu înainte, însă, de a fi legitimați, fotografiați și de a li se înregistra adresa de domiciliu din Sicilia, iar dacă testele moleculare vor arăta pozitivitatea vreunuia dintre aceștia, Poliția italiană se va asigura că vor intra 14 zile în carantină, mai precizează sursa citată.