Doi români s-au întors din străinătate și cu banii economisiți au deschis în România afacerea la care au visat

Se estimează că 1,3 milioane de români din diaspora s-au întors în țară de la debutul pandemiei, conform datelor jurnaliştilor de la The Economist. Restricţiile impuse peste tot în lume şi criza economică i-au adus pe români înapoi acasă. Unii și-au deschis propriile afaceri, alţii ți-au găsit un loc de muncă.

Un vis devenit realitate

Soții Oana și Ionuț Micuț s-au întors din Germania și cu banii pe care i-au economisit în străinătate au pus la Codlea, în județul Brașov, bazele unei afaceri de familie, o carmangerie. Un vis pe care au reușit să-l transforme în realitate, subliniază publicația Codlea info.

Cei doi speră ca în timp să creeze un brand al produselor pe care le prepară: pastramă de oaie și porc, carne la borcan, tobă, mușchiuleț, caltaboș, cârnăciori și salam, ciolan afumat și slănină sunt doar câteva din produsele care pot fi achiziționate la Carmangeria MIO, de pe strada Cetății, nr. 103 din Codlea.

Sursa foto: Codlea info

Procesul de preparare respectă rețetele tradiționale

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Soții Micuț au asigurat că produsele preparate de ei sunt făcute după rețete tradiționale. Pregătesc carnea bine, folosesc sare, piept, boia și cimbru în cantități care rămân secrete și se pun la afumătoare pe rumeguș din lemn de fag. Zilele cât stau la afumătoare constituie un alt secret al muncii tinerilor români.

Sursa foto: pagina Facebook Carmangeria MIO

Oana și Ionuț Micuț pot fi găsiți în această perioadă la una dintre căsuțele târgului de Crăciun aflat pe Promenada din Codlea sau pe strada Cetății nr 103. De asemenea, primesc comenzi la nr de tel. 0755217011.