Doi români sosiți în Italia cu promisiunea unui loc de muncă au rămas pe drumuri după ce angajatorul nu a mai răspuns la telefon

Ajunși în Italia după ce au primit o ofertă de muncă, doi tineri români au rămas pe drumuri deoarece persoana care le promisese că-i va angaja nu mai răspundea la telefon, relatează site-ul sulpanaro.net care citează Gazzetta di Modena.

Originari din Baia Mare, conaționalii noștri au decis să plece la muncă în Italia, mai exact, la Bologna, în regiunea Emilia-Romagna, unde au primit o ofertă de muncă.

Odată ajunși în Italia, înainte să ajungă la Bologna, cei doi români l-au sunat pe viitorul angajator, dar acesta a devenit brusc de negăsit.

Ei s-au trezit astfel nu numai că nu vor avea un loc de muncă în Italia, dar și că nu mai aveau destui bani nici măcar pentru a ajunge până la Bologna.

Din acest motiv, au fost nevoiți să coboare din tren în localitatea San Felice Sul Panaro, provincia Modena din aceeași regiune, având în vedere că nu aveau bani pentru a călători mai departe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Văzându-se în imposibilitatea de a se mai întoarce în România sau de a închiria o locuință, din cauza lipsei de bani, cei doi români au decis să ceară ajutorul primăriei din localitatea menționată mai sus pentru a rezolva această problemă.

Când s-au prezentat la primărie însă, mai precizează sursa citată, ei au fost puși în contact cu consulatul român, iar acum autoritățile caută o soluție pentru acești doi români ajunși în Italia după ce au primit o falsă promisiune a unui loc de muncă și au visat la un viitor mai bun.