Doi români transportau droguri din Spania în Italia cu un camion, 42 de kg de marijuana găsite de câinii antidrog

Agenții de la Garda de Finanțe din Ventimiglia, provincia Liguria din Italia, cu ajutorul câinilor antidrog au găsit mai mult de 42 kilograme de marijuana ascunse într-un camion condus de doi bărbați de origine română, informează sanremonews.it.

Datorită mirosului excepțional al câinilor antidrog Cally și Taca, Garda de Finanțe de la Ventimiglia a descoperit o încărcătură de peste 42 kg de marijuana. Doi români cu cetățenie spaniolă se aflau la bordul camionului oprit la bariera de autostradă a orașului de frontieră între Spania și Italia.

Ceea ce au suspectat imediat militarii era faptul că vehiculul călătorea din Spania în Italia dar practic nu transporta niciun fel de bunuri, cu excepția câtorva paleți de lemn. O călătorie neeconomică în opinia agenților italieni care au decis, după verificările preliminare, să se folosească de mirosul câinilor antidrog Cally și Taca. Cei doi câini au manifestat un interes puternic față de semiremorcă și în special pentru paleții stivuiți din interior.

S-au găsit astfel, patru cutii ascunse cu 40 de ambalaje în celofan vid care conțineau mai mult de 42 de kg de marijuana.

Militarii au confiscat drogurile și vehiculul. Cei doi șoferi au fost arestați în flagrant fiind acuzați de trafic internațional de droguri, duși în închisoare și puși la dispoziția Autorității Judiciare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI