Doi români urinează în plină stradă și bat trecătorii. Parlamentar italian: „acasă în șuturi!”

Doi cetățeni români, urinează pe stradă la Codroipo în provincia Udine, regiunea Friuli-Venezia Giulia și bat trecătorii care le atrag atenția asupra faptului. Dură intervenția din partea parlamentarului de Forza Italia, Sandra Savino.

„Sunt persoane care cred că pot veni în țara noastră și să facă absolut tot ceea ce vor. Ca cei doi români care, joi seară la Codroipo, (provincia Udine, regiunea Friuli-Venezia Giulia), după ce s-au pus să urineze în stradă, în văzul tuturor, au agresat unele persoane de la barul din vecinătate care și-au permis să le atragă atenția și să le spună că nu e frumos ceea ce fac. Ce s-a întâmplat în final? Șase persoane au ajuns la spital bătute!” Este declarația parlamentarului italian din partea partidului Forza Italia, Sandra Savino, citată de cotidianul Udine Today.

„Acasă, în șuturi!” continuă parlamentarul Sandra Savino, „aceste persoane trebuie să înțeleagă un lucru, că aici nu sunt în țara lor iar aceste gesturi needucate le pot face în România, poate, dar nu și în Italia. Iar cine se comportă în acest mod, vine trimis înapoi la casa sa în șuturi!”

„Îmi exprim maxima solidaritate pentru persoanele victime implicate în acest conflict și pun la dispoziția lor orice fel de sprijin pe care persoana mea și rolul meu instituțional le-ar putea oferi”, conclude parlamentarul.

Interzicerea urinatului în locuri publice este prevăzută în articolul 726 al Codului Penal din Italia și se pedepsește cu o amendă de la 5.000 la 10.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În România, conform Legii 61/1991, urinatul în spațiile publice se pedepsește cu o amendă de 200 de lei.

Distribuie acest articol