Doi șoferi români amendați în Italia cu 2.000 de euro fiecare, transportau pachete în mod abuziv

Doi șoferi români care transportau colete între România și Italia au fost amendați de polițiștii italieni zilele trecute cu suma de 2.000 de euro fiecare pentru că nu aveau documentele necesare pentru a efectua această activitate. Alți șoferi români au fost amendați de asemenea cu peste 400 de euro fiindcă nu aveau certificatul de competență profesională în conformitate cu normele europene.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Poliției de Stat din Brescia, agenții de poliție din Montichiari, provincia Brescia, au descoperit în timpul unor controale de rutină doi șoferi români care au încălcat legislația privind transportul internațional de mărfuri. Ambii șoferi transportau colete între România și Italia, dar niciunul dintre ei nu deținea documentele însoțitoare prevăzute de legea italiană.

Pachetele găsite în mijloacele de transport conduse de șoferii români. Foto: elivebrescia.it

Unul dintre șoferi a fost oprit de polițiști în timp ce circula pe via Borgosatollo din localitatea menționată mai sus, în timp ce al doilea conducător auto a fost oprit la la cabina de taxare pentru autostradă din Brescia Centro. Cei doi se aflau la volanul unor mijloace grele de transport încărcate cu pachete din România care urmau să fie livrate spre diferite localități din Italia, dar nu aveau documentele necesare de însoțire a mărfurilor, așa cum prevede regulamentul european în materie.

Pachetele găsite în mijloacele de transport conduse de șoferii români. Foto: elivebrescia.it

„Mărfurile încărcate în țara de origine erau transportate în mod abuziv spre diferite destinații. În urma verificărilor s-a putut constata originea și destinația pachetelor, iar în unele cazuri s-a putut stabili și suma plătită de clienți pentru transportarea pachetelor”, au precizat polițiștii.

Alte controale efectuate de polițiștii din Brescia în ultimele zile au dus de asemenea la sancționarea altor șoferi români (dar foarte probabil moldoveni de origine) cu suma de 409 euro deoarece certificatul de competență profesională era obținut în Republica Moldova și nu era în conformitate cu directiva Parlamentului European. Acestora li s-a aplicat de asemenea și sechestru administrativ asupra mijlocului de transport pentru o perioadă de 60 de zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Activitatea de sancționare nu se limitează numai la șoferi, ci și la compania care deține vehiculul fiindcă nu a verificat valabilitatea documentelor șoferilor săi”, au subliniat polițiștii.

Distribuie acest articol