Doi șoferi români amendați în Italia cu 5 000 de euro, transportau 670 de miei înghesuiți în remorcă

Un camion ce transporta sute de animale vii din România în Italia a fost oprit și controlat de către Polfer (Poliția Feroviară din Italia) sâmbătă, 27 martie a.c., pe autostrada A3 după ce polițiștii au auzit gemete disperate de animale venind din remorcă. Când au verificat camionul, forțele de ordine au găsit 670 de miei înghesuiți, mulți dintre aceștia neavând nici măcar posibilitatea de a respira sau a se adăpa bine.

Conform Bologna Today, polițiștilor rutieri din Altedo, provincia Bologna (Emilia-Romagna), le-a fost atrasă atenția de zgomotele disperate ale unor miei care se aflau în remorca unui camion în timp ce patrulau pe autostrada A3. La bordul autovehiculului se aflau doi bărbați în vârstă de 30 de ani care veneau din România și aveau ca destinație Lucca, oraș din regiunea Toscana. Oamenii legii, ajutați de medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare din Bologna, au descoperit înghesuiți 670 de miei în condiții mizere, într-o remorcă împărțită pe 4 etaje puțin distanțate între ele. Spațiul era prevăzut și cu instalație pentru adăparea constantă a animalelor și sistem de ventilație, dar fiind prea aglomerat, nu toți mieluții puteau ajunge să bea apă sau măcar să respire.

În urma controlului s-au constat mai multe încălcări ale legii bunăstării animalelor, motiv pentru care au fost aplicate multiple sancțiuni administrative șoferilor care nu dețineau nici măcar licență pentru un transport de acest tip. Totalul amenzilor se ridică la 5 000 de euro.

Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, poliția a intensificat controalele ce vizează transporturile de animale vii pentru a se asigura că acestea se desfășoară conform normelor comunitare și italiene, mai precizează sursa citată.