Doi soți din Italia, la un pas de a fi sfâșiați de un lup. Bărbatul: „A fost cel mai înfricoșător moment din viața mea”

Un cuplu din Italia a trăit momente de groază în timp ce se întorcea de la casa unor prieteni, după ce a fost urmărit de un lup într-o zonă rezidențială.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva seri pe via Perth din localitatea italiană Vasto, provincia Chieti din Abruzzo, și a fost relatat de V.D.C., un bărbat care lucrează într-un birou de avocatură, relatează ziarul Il Messaggero.

FkqaZeIW1676105891.9316
Lupul văzut pe via Perth din Vasto. Foto: Vastoweb.com

„A fost cel mai înfricoșător moment din viața mea și celor care fac glume pe rețelele de socializare le doresc să nu pățească niciodată ceea ce am trăit eu și soția mea”, a spus V.D.C.

Bărbatul italian a explicat că el și soția sa se întorceau de la casa unor prieteni când au întâlnit lupul la capătul aleii pe care o străbăteau.

Soția a început să țipe și să fugă, moment în care lupul s-a întors și a început să o urmărească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timp ce femeia încerca să se cațere pe o balustradă pentru a scăpa de animal, V.D.C. a început și el să țipe pentru a atrage atenția lupului, care s-a întors imediat spre el.

Din fericire, și bărbatul a reușit să fugă de lupul prădător, iar cei doi soți au ajuns în scurt timp la ușa prietenilor lor și să s-au adăpostit în siguranță în casa acestora.

V.D.C. a adăugat că scopul povestirii acestui incident este de a atrage atenția autorităților asupra pericolului prezenței lupilor în oraș:

„Dacă eu și soția mea am reușit să fugim și să scăpăm de atac, un bătrân sau un copil ar fi avut o soartă mult mai rea. Haideți să nu așteptăm să se întâmple o tragedie înainte de a lua măsuri.”

Massimo Pellegrini, absolvent de științe naturale și specialist în faună, a menționat că nu toate animalele semnalate sunt lupi, dar nu putem nega prezența lor, întrucât au fost raportate mai multe observații de-a lungul coastei, de la Teramo până la Vasto.

El a subliniat că întâlnirea cu lupii este un fenomen natural și că aceștia nu reprezintă un pericol major pentru adulți sau câini de talie mare. Cu toate acestea, a avertizat că nu putem exclude în totalitate posibilitatea ca lupii să atace copiii.

Pellegrini a explicat că apropierea lupilor de casele oamenilor și de oameni în general depinde în mare parte de ceea ce le oferim:

„Bolurile cu mâncare pentru câini lăsate afară, resturile de mâncare lăsate în aer liber, sunt resurse care atrag constant animalele sălbatice.”