Doi soți români care se întorceau din Italia au pierdut portofelul cu 2300 de euro. Întâmplarea a avut un final fericit

Doi soți români care se întorceau din Italia pentru a petrece acasă sărbătorile, au pierdut un portofel cu 2.300 de euro în centrul orașului Ploiești, unde s-au oprit să facă un popas în drum spre Slobozia.

Din fericire, portofelul a fost găsit de doi jandarmi care patrulau în zonă și a fost restituit familiei. Întâmplarea a fost relatată pe pagina Facebook a Jandarmeriei Române.

„Imaginează-ți că, de sărbători, te întorci acasă din străinătate. Și când mai ai câteva zeci de kilometri până la destinație, pierzi toți banii, toate actele și documentele de identitate.
Asta a pățit o familie venită din Italia.

Mergeau spre Slobozia, localitatea de domiciliu, și făcând un popas în Ploiești, au pierdut portofelul la ieșirea dintr-un magazin din apropierea Prefecturii”, așa începe postarea publicată de Jandarmeria Română pe rețelele de socializare.

Portofelul a fost găsit de jandarmii Cristian Stoicea și Bogdan Dascălu, care patrulau prin zonă

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu mică le-a fost mirarea când l-au deschis și au găsit interior suma de 2.300 de euro și 1.200 de lei, dar și toate documentele de identitate ale celor doi soți români.

Cei doi jandarmi au mai rămas puțin prin zonă în speranța că vor identifica proprietarul. La un moment dat, au văzut un bărbat pe care l-au recunoscut după fotografia din buletinul care se afla în portofel.

L-au oprit, întrebându-l ce s-a întâmplat, iar el le-a mărturisit că soția tocmai pierduse portofelul. Nu se aștepta să mai găsească banii, dar spera să recupereze măcar actele, pentru că fără ele nu s-ar fi putut întoarce în Italia.

Jandarmii i-au spus atunci că portofelul a fost recuperat de ei. Familia a recunoscut toate bunurile din portofel, care le-au fost predate pe bază de proces-verbal.

O întâmplare cu final fericit datorită celor doi jandarmi care au reușit să ofere acestei familii o vacanță liniștită.