Doi soți români din Italia au deschis o cofetărie-patiserie. „Voiam să avem propria noastră afacere”

Începe în Italia ediția 2023 a concursului „Lady e Mister commercio”, găzduit de publicația La Sentinella del Canavese, competiție dedicată comercianților care va dura până pe 7 octombrie viitor.

Câștigătorii concursului vor primi fiecare o croazieră cu Costa Crociere pentru două persoane (în valoare de 2.500 de euro). Printre candidați se numără și românii Maria și Ivan Andrei, care au deschis relativ recent o cofetărie-patiserie.

Originară din Măcin, județul Tulcea, Maria Andrei este un model de perseverență și spirit antreprenorial.

La doar 36 de ani, împreună cu soțul ei, Ivan, a deschis „Pasticciando”, o cofetărie-patiserie în Spineto, localitate din comuna Castellamonte, provincia Torino. Totul a pornit de la un vis comun: acela de a avea o afacere proprie.

photo_2023-06-22_16-58-53
Ivan și Maria Andrei. Sursa foto: La Sentinella

„Am lucrat ca vânzătoare și am făcut multe alte joburi de-a lungul anilor, inclusiv în bucătărie. Întotdeauna am avut în minte ideea de a avea ceva al meu, de a nu mai lucra pentru alții,” a spus Maria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi a venit pandemia și a schimbat totul. „În timp ce eram în concediu de maternitate, soțul meu și-a pierdut locul de muncă și atunci am decis să pornim pe acest drum.”

325328418_505615488371148_1629592683315269577_n (1)

Maria și Ivan și-au construit afacerea împreună, cu ajutorul părinților lui Ivan, care i-au sprijinit financiar într-o perioadă atât de dificilă.

Despre relația lor personală, dar și despre cea antreprenorială, Maria a spus:

„Chiar dacă uneori avem mici certuri între noi, ne împăcăm întotdeauna și rezolvăm fiecare problemă împreună.

Eu mă ocup de partea comercială, el se ocupă singur de bucătărie, dar încerc să-l ajut și eu cât pot.” Ivan, în schimb, a declarat că încă de mic se juca preparând tot felul de dulciuri.

Captură de ecran 2023-06-22 165533
Sursa foto: pagina Facebook „Pasticciando”

Maria, deși a trăit mai mult timp în Italia decât în România, a ținut să aducă în Peninsulă gustul tradițional al dulciurilor românești.

„Soțul meu se dedică preparării dulciurilor tradiționale și ni s-a cerut să producem unele pentru afacerile românești din zonă.

Sunt foarte mulțumită de modul în care merge afacerea, începutul a fost lent și plin de obstacole, și nu am putut să organizăm o inaugurare, dar acum lucrăm mult prin recomandări, mulțumită celor care gustă produsele noastre.”

Captură de ecran 2023-06-22 165503
Sursa foto: pagina Facebook „Pasticciando”

Cu toate temerile inițiale, Maria și Ivan au înregistrat tot mai multe succese. „Avem în plan multe idei și proiecte importante. Familia lui Ivan produce miere și ne-am dori să vindem miere și gemuri făcute de noi.”

Dacă aș câștiga croaziera, aș merge cu siguranță cu soțul meu. Am auzit despre acest concurs și sunt bucuroasă să fac parte din el. Cred că este o inițiativă care poate ajuta foarte mult comercianții să câștige vizibilitate.”

Distribuie acest articol