Doi soți români lucrau la negru în Italia ca esteticiană și fotograf la nunți. Descoperiți cu ajutorul rețelelor de socializare

Garda Financiară din Bologna a descoperit, în urma monitorizării rețelelor sociale, un cuplu de origine română care exercita „la negru” meseriile de estetician și fotograf începând cu anul 2019.

Conform rezultatelor investigației, cei doi soți români nu respectau obligațiile contabile, contributive și declarative aferente profesiilor lor. Ea exercita servicii de esteticiană la domiciliu, iar soțul cele de fotograf la nunți și alte evenimente, relatează Bologna Today.

În mod specific, s-a constatat că românca desfășura activități de estetică în propria locuință fără a deține autorizațiile necesare, practicând intervenții costisitoare de „trucco semipermanente” (machiaj semipermanent).

În scopul de a masca activitatea ilegală, aceasta elibera clienților, în schimbul sumelor încasate, chitanțe și bonuri de livrare aparținând unei asociații culturale fictive. Prin acest mod de operare, a reușit să ascundă de fisc venituri de peste 100.000 de euro.

Cu privire la activitatea nedeclarată a soțului, au fost găsite în locuință numeroase fișiere și alte materiale care dovedeau serviciile de fotografie realizate la diferite ceremonii, în special la nunți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, românca a încasat indemnizația de șomaj (NASPI), pentru o valoare totală de peste 14.000 de euro.

Această sumă a fost încasată în perioada în care femeia practica activitatea profitabilă de estetician „la negru”. A fost trimisă o notificare către INPS (Institutul Național de Securitate Socială din Italia) pentru recuperarea sumei de bani.

În plus, esteticiana a primit o amendă pentru nerespectarea obligației de a stabili un formular de identificare a deșeurilor, așa cum este prevăzut de Codul de Mediu.

Distribuie acest articol