Doi soți români trăiau în Italia sub un pod. Ajutați de autorități să revină la normalitate

O tânără pereche de origine română din Italia, care se afla într-o situație precară, a fost nevoită să locuiască un timp îndelungat sub un pod din localitatea Corigliano-Rossano, provincia Cosenza situată în regiunea Calabria.

romani-pod-italia-20230820
Cei doi soți români trăiau de mai mult timp sub acel pod. Sursă foto: informazionecomunicazione.it.

Situația lor dificilă, din punct de vedere social și economic, a stârnit o reacție rapidă însă din partea autorităților locale.

Serviciile sociale au intervenit imediat, demonstrând vitalitatea și promptitudinea lor în abordarea situațiilor critice precum aceasta.

Echipa de profesioniști PRINS (Pronto Intervento Sociale), un proiect conceput de administrația locală și aprobat de minister pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate, a intrat rapid în acțiune.

În colaborare cu organizația Caritas și voluntarii acesteia, precum și cu președinta consiliului local, Marinella Grillo, primele etape ale asistenței s-au derulat fără incidente, relatează presa locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi români au fost adăpostiți temporar la Hotel San Luca din localitatea menționată mai sus, unde au fost supuși unei evaluări medicale inițiale.

Serviciile sociale vor continua să monitorizeze situația lor, în căutarea celei mai bune soluții pentru nevoile lor.

Centrul acestui efort este proiectul PRINS, mai relatează sursa citată, un serviciu care intervine în cazuri de urgență socială.

Fiind disponibil non-stop, acest serviciu acționează în localitățile care fac parte din proiect, având Corigliano-Rossano la conducere.

Alessia Alboresi, responsabilul cu Politicile Sociale, a declarat: „Sunt situații dureroase și dificile care, din păcate, pot apărea chiar și în contextul crizei economice mondiale, în mediul urban.

Tocmai din acest motiv am lansat proiectul de Intervenție Socială Rapidă, adaptându-l la specificul marilor orașe.

Comunitatea noastră este solidară și măreță, și încurajez toți cetățenii să semnaleze orice situație dificilă de care au cunoștință.”

Se pare că cei doi români se aflau în acea zonă de mai mult timp și, datorită semnalărilor unor localnici, s-a ajuns la această soluție.

Distribuie acest articol