Doi tineri români din Italia au încercat să câștige bani vânzând droguri. Sechestrați și bătuți timp de trei zile

Doi tineri români, un băiat și o fată, rezidenți în localitatea Viterbo din Lazio, au ajuns să fie sechestrați și bătuți timp de 3 zile de o grupare de traficanți de droguri din Roma după ce au încercat să se asocieze cu aceștia pentru a câștiga bani din vânzarea de droguri. Cei doi cetățeni români au fost salvați de polițiștii italieni din mâinile traficanților după ce fata a reușit să scape și a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Potrivit Roma Today, tinerii români au ajuns din Viterbo în cartierul Due Leoni din capitala Italiei în jurul datei de 20 august 2020 fiindcă aveau impresia că vor câștiga bani frumoși vânzând substanțe narcotice. După ce au intrat în contact cu unul dintre șefii din zonă, cei doi tineri au început astfel să stea în stradă câte 14 ore pe zi pentru a vinde droguri, visând că vor face o avere din asta.

Nu a trecut mult timp, însă, și „angajatorul” lor a început să-i acuze că lipsesc bani, iar la un moment dat cei doi români au fost sechestrați și închiși de către organizația criminală într-un garaj abandonat din zona Valle Fiorita. Drept pedeapsă pentru presupusul furt, băiatul român, în vârstă de 21 de ani, a fost legat de un scaun și lovit apoi cu bestialitate în repetate rânduri, în timp ce unul dintre infractori filma întreaga scenă. Fata, în schimb, era obligată să privească, violențele asupra ei fiind limitate la câteva lovituri ușoare și la amenințări cu moartea din partea traficanților de droguri.

După trei zile de sechestru, în data de 24 august mai exact, tânăra română a reușit să fugă, profitând de neatenția unuia dintre cei care-i păzeau. Odată aflată în siguranță, a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor și le-a explicat polițiștilor, cu lux de amănunte, cum ea și prietenul ei au ajuns în această situație crezând că vor reuși să facă bani frumoși din vânzarea de droguri. Tânăra nu a știut, însă, să dea forțelor de ordine indicații precise în legătură cu locația garajului abandonat în care a fost sechestrată.

Polițiștii interveniți în zonă au reușit, în schimb, să blocheze un tânăr egiptean de 21 de ani care este cunoscut ca fiind un traficant de droguri în zonă și care se ascundea prin tufișurile din zonă pentru a nu fi văzut de forțele de ordine. Investigații ulterioare au scos la iveală faptul că egipteanul participase și el la sechestrarea celor doi tineri români și că el era cel care filmase violențele asupra tânărului român, polițiștii găsind pe telefonul său imaginile video cu agresiunea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalul nostru a fost eliberat apoi de polițiști, iar infractorul egiptean a fost pus sub arest și închis în penitenciarul Regina Coeli din Roma. Anchetatorii încearcă acum să-i găsească și pe ceilalți componenți ai grupării infracționale, precum și să descompună întreaga filieră de trafic de droguri.