Doi turiști amendați cu 950 de euro la Veneția pentru că și-au făcut o cafea în centrul istoric al orașului

Doi turişti germani surprinşi vineri, 19 iulie, în Veneţia pregătindu-şi o cafea la un aragaz de voiaj, la baza podului Rialto, au fost amendați cu 950 de euro şi rugați să părăsească oraşul, informează AFP citată de Agerpres.

Cei doi turiști, o femeie în vârstă de 32 şi un bărbat de 35 de ani, se instalaseră dimineaţa, lângă rucsacuri, la baza treptelor faimosului pod, pentru a-şi pregăti o cafea.

Reclamaţi de un rezident, turiştii au fost reţinuţi rapid de poliţia locală şi amendaţi cu 950 de euro pentru comportament necorespunzător, a explicat primăria într-un comunicat.

Conform unui regulament recent adoptat de către consiliul municipal, cei doi au fost invitaţi, de asemenea, să părăsească oraşul.

Doi turiști amendați cu 950 de euro la Veneția pentru că și-au făcut o cafea în centrul istoric al orașului. fOTO: Corriere della Sera

„Veneţia trebuie respectată şi oamenii nepoliticoşi care cred că vin în oraş şi fac ceea ce vor trebuie să înţeleagă că ei vor fi reţinuţi de poliție, sancţionaţi şi rugaţi să părăsească oraşul”, a explicat primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, în comunicatul de presă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„De acum înainte, vom comunica ambasadelor şi consulatelor ţărilor lor de origine şi identităţile persoanelor vizate de măsura de îndepărtare”, a completat primarul.

Textul noi legi adoptate la Veneția în luna mai a acestui an, se referă la respectarea regulilor de decenţă, curăţenie şi siguranţă în acest faimos oraş, confruntat cu turismul de masă.

El prevede o serie de interdicţii (cum ar fi cele privind organizarea de picnicuri în anumite locaţii, îmbăierea în fântâni sau plimbarea la bustul gol), amenzi grele, ba chiar posibilitatea de scoatere din oraş pentru contravenienţi.

Veneţia, cu o populaţie de 55.000 de persoane în centrul său istoric, primeşte anual circa 30 de milioane de vizitatori.

@rotalianul