Doliu în familia unei românce din Italia. Fiul său a murit în ajunul Paștelui catolic, la numai 16 ani

Fiul unei românce domiciliate la Palù, provincia Verona, a decedat în seara de sâmbătă, 8 aprilie, chiar în ajunul Paștelui catolic. Băiatul, în vârstă de 16 ani, se deplasa pe o trotinetă electrică spre localitatea Oppeano, când a fost lovit de un automobil.

„Nu voiam să aibă o trotinetă electrică, mi-era teamă că, mai devreme sau mai târziu, i se va întâmpla ceva rău. Chiar sâmbătă dimineață, înainte să plec la muncă, i-am recomandat să nu-l folosească”, a spus Mirela Gomoi, mama băiatului. Trotineta i-a fost dăruită băiatului de către tatăl său, Corrado Brognara, la împlinirea a 15 ani.

„Mă asigura că îl folosea doar în Palù”

„Mi-a spus că o folosea doar pentru a merge la prieteni, în Palù și nu în Oppeano, dar știam că nu este adevărat”, a spus mama lui ieri dimineață, după ce s-a întors de la spitalul „Mater Salutis” din Legnago, unde a fost împreună cu soțul ei pentru a efectua recunoașterea fiului lor.

Mirela Gomoi lucrează ca asistentă sanitară în două case de odihnă pentru bătrâni și în noaptea de Înviere s-a întors de la serviciu puțin după miezul nopții. La ora respectivă, fiul său nu era acasă, l-a sunat, dar tânărul adolescent nu a răspuns mamei sale. Îngrijorată a sunat la poliție și la spitalele din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nimeni nu știa nimic, inițial mi-au spus să am răbdare și să aștept dar eu îl cunoșteam pe fiul meu, încercasem să-l sun de vreo cincisprezece ori, i-am trimis mesaje și nu era normal să nu răspundă”, a povestit conaționala noastră.

În căutarea lui Samuele, mama Mirela a implicat-o și pe fiica ei, Jessica, în vârstă de 19 ani.

Jessica îi cunoștea pe prietenii fratelui ei și astfel, cu câteva telefoane și mesaje, a aflat niște vești tulburătoare: Samuele nu ajunsese niciodată la locul unde urma să se întâlnească cu Lorenzo, un prieten de-al său.

„Nimeni nu știa unde a ajuns, iar cineva mi-a spus că a avut loc un accident”, a spus sora lui. „Mi-a fost teamă că el este victima. De copii am fost foarte apropiați, dar acum aveam  prieteni diferiți. Eu însă, fără ca el să știe, i-am controlat cunoscuții pentru a-l împiedica să intre în necazuri”.

image (24)
Samuele Brognara și locul unde a avut loc accidentul. Sursa foto: L’Arena

Băiatul nu avea la el documentele de identitate

Mama a continuat să sune la poliție, unde a dat detalii despre fiul ei și nu a durat mult ca forțele de ordine să-și dea seama că tânărul cu trotineta lovit de o mașină, era chiar fiul femeii.

La ora 03:00 dimineața, carabinierii au sunat la interfonul locuinței de pe strada Griffe, la granița dintre Zevio și Palù, pentru a anunța familiei decesul lui Samuele.

„Am simțit că se prăbușește lumea peste mine, am izbucnit în plâns, nu-mi venea să cred”, a povestit mama băiatului.

„Uram trotineta aia, era coșmarul meu, mi-a fost teamă că mi-l va lua pe Samuele de lângă mine și, din păcate, așa a fost”, a spus plângând femeia.

În duminica Paștelui catolic, aproximativ 30 de prieteni de-ai lui Samuele au mers la casa tânărului pentru a fi alături de membrii familie sale.

Prietenii săi au atârnat un balon alb pe poarta casei și apoi au postat un banner pe balustrada școlii din Palù: „Ciao Samu, ne va fi dor de tine…” și apoi în limba română: „Dumnezeu să te odihnească în pace”.

image (25)

Înmormântarea tânărului nu a fost încă programată, familia așteaptă aprobarea autorităților judiciare.