Doliu în orașul fetei românce care a murit într-un accident rutier. Numită de italieni: „Micuța, minunata Andrea”

Andrea Romanașu, tânăra română în vârstă de numai 16 ani, care a murit sâmbătă seara, 6 februarie, într-un accident de mașină, este comemorată de întreaga comunitate a orașului Altavilla Milicia unde locuia împreună cu părinții săi. „Comunitatea din Altavilla, profund întristată de cel întâmplate, este alături de familia Romanașu în ce privește dispariția micuței, minunatei Andrea”, au scris pe Facebook reprezentanții administrației locale din oraș.

Accidentul s-a produs în jurul orei 21:00, în apropierea centrului comercial Forum din Palermo, după ce șoferul a pierdut controlul volanului, probabil din cauza vitezei mari. În autoturismul Fiat 500X condus de G.M., care a suferit răni ușoare în urma accidentului, se aflau alte două persoane, Andrea Romanașu și un alt tânăr, care a fost rănit, dar fără consecințe grave. Andrea, care călătorea pe bancheta din spate, nu purta centura de siguranță și a fost aruncată afară din mașină. În urma impactului cu solul a suferit răni care i-au provocat decesul. Era singurul copil la părinți.

Conform publicației La Repubblica, edilul orașului Altavilla Milicia, Pino Virga, și-a exprimat solidaritatea față de familia de români greu încercată: „Andrea avea o experiență școlară strălucită, atât de mult încât a participat la unele proiecte Erasmus. Familia a ajuns aici acum aproximativ 15 ani în urmă. Tatăl lucrează într-o fermă locală și mama a găsit recent un loc de muncă stabil ca asistentă medicală într-un centru de dializă. Întreaga comunitate este profund întristată pentru acest doliu.”

Mașina Fiat 500 după accident

Mulți colegi, prieteni sau simple cunoștințe și-au exprimat pe Facebook tristețea și regretul privind dispariția tinerei fete românce:

„Am cunoscut-o personal, o fată dulce, senină și foarte altruistă, din păcate soarta a fost crudă cu ea, o îmbrățișare pentru familia ei. Odihnește-te în pace, micuță mare femeie”, a scris Domenico pe rețeaua de socializare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Francesca a scris, de asemenea, într-un comentariu: „O veste pe care n-aș fi vrut să o aud niciodată, sunt copleșită de tristețe. Condoleanțe familiei!”