Doliu într-o familie de români din Italia, le-a murit copilașul în vârstă de 3 anișori

Durere fără margini pentru o familie de tineri români din San Demetrio ne’ Vestini, provincia L’Aquila din Abruzzo. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 9 februarie, unicul lor copil a decedat. Băiețelul, în vârstă de 3 ani, a murit imediat după ce a fost internat la secția de urgență a spitalului San Salvatore.

Deși foarte micuț, Lucas Constantin suferea de o boală congenitală severă care i-a cauzat complicații la inimă și la sistemul respirator. El a fost spitalizat recent la Roma în urma unei crize, iar noaptea trecută a început să se simtă din nou rău. Părinții, tatăl Viorel și mama Mădălina, au chemat ajutor medical de la 118 și Lucas a fost transportat de urgență la spital. Cu toate acestea, copilul a murit la câteva minute după ce a ajuns la San Salvatore, lăsând în urmă doi părinți distruși de durere.

Contactat de Abruzzoweb, primarul din San Demetrio ne ‘Vestini, Silvano Cappelli, și-a exprimat regretele și a transmis condoleanțe familiei de români: „Îi cunosc pe părinți și l-am întâlnit și pe băiețel de mai multe ori. Întreaga noastră comunitate se strânge în jurul durerii acestei familiei. Este o zi foarte tristă.”

Ultimul drum al micuțului Lucas Constantin va fi spre România, în județul Gorj, pământul natal al părinților săi, unde aceștia au hotărât să-și înmormânteze unicul copil. Alina Cărăbuș, o prietenă a familiei și totodată cea care se va ocupa de repatrierea trupului neînsuflețit al micuțului, ne-a destăinuit: „O nenorocire, suntem cu toții îndurerați și alături de părinții Viorel și Mădălina în aceste momente dificile.”

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20