Doliu într-o familie de români din Italia. Laurențiu pregătise florile de 8 martie pentru personalul medical, dar a murit răpus de un infarct

Durere și lacrimi în familia lui Laurențiu Marian Barbu, un român din Italia care la numai 45 de ani a murit răpus de un infarct. Îl plâng soția Alice, fiul Paul, precum și întreaga comunitate românească din Trento.

Luarențiu a plecat dintre noi vineri seara și, din păcate, masajul cardiac pe care i l-a făcut fiul său Paul și asistența de urgență a personalului sanitar de la 118 nu i-au fost de niciun folos, scrie publicația La Voce del Trentino.

Luarențiu Marian Barbu, originar din Ploiești, trăia de mulți ani împreună cu familia la Trento. Era foarte cunoscut pentru activitatea sa în cadrul comunității românești din zonă, a făcut parte din grupul de dans „Miorița”, împreună cu soția și în prezent din Consiliul pastoral al Bisericii Ortodoxe din Trento. Majoritatea românilor și-l amintesc însă pentru politețea și amabilitatea cu care primea clienții în magazinul Muntenia din Piazza Mostra. Mereu zâmbitor, niciodată cu vreun cuvânt nelalocul lui, îi plăcea să asculte mai mult decât să vorbească.

Conaționalul nostru nu a avut o viață tocmai ușoară, din cauza unor probleme de sănătate. Ajuns în Italia cu primele fluxuri migratorii din România, a reușit să își construiască o viață nouă, departe de casă, dar a făcut-o lucrând mereu la limita posibilităților sale. În urmă cu șase ani, un transplant de rinichi părea să-i ofere o viață nouă, dar s-a întâmplat doar parțial, deoarece nevoia de asistență spitalicească nu a încetat niciodată pentru românul nostru.

A murit la 45 de ani, în ziua când pregătise deja florile pentru a le duce personalului care îi acorda asistență medicală. Luarențiu și Alice au făcut acest gest de 8 martie în fiecare an după transplant, în semn de recunoștință.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Laurențiu Marian Barbu alături de familia sa. Foto: La Voce del trentino

De vineri, însă, florile i-au fost aduse lui de români și italieni. Pe pagina Facebook Parohia Ortodoxă Română Trento și provincia se poate citi:

„Am aflat cu întristare de trecerea la cele veșnice a robului lui Dumnezeu Laurențiu Marian, soț, tată, unchi și naș al vostru. Unind condoleanțele noastre la doliul familiei voastre, Îl rugăm pe Domnul iubirii nemărginite, împreună cu membrii Consiliului și Comitetului Parohial şi cu credincioşii din parohia noastră, să dăruiască robului Său Laurențiu Marian, iertare, pace și odihnă în veșnicia Sa, iar tuturor celor care sunteți întristaţi de plecarea sa din viața aceasta să vă dăruiască mângâiere. Veşnică pomenire robului lui Dumnezeu Laurențiu Marian din neam în neam!”

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20